DRIE DAGEN PODIUM VOOR JONG TALENT OP IJAZZ

04-05-2009 @ 16:58

Nationaal Jeugd Jazz Orkest afsluiter op vrijdag
 
In het weekend van 5, 6 en 7 juni a.s. vindt voor de tweede maal het IJAZZ festival plaats op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Naast een programma boordevol grote namen als Oleta Adams, Jazz Crusaders, Kyteman en Matt Bianco biedt IJAZZ ook ruimte aan jong talent om zich te presenteren aan een groot publiek. Op de Young Talent Stage kan het publiek drie dagen lang genieten van het grootste talent van eigen bodem, waaronder bands van het Junior Jazz College en Junior Swing, Jazz Juniors, Jazz Groove, Jazz Generation (van de Muziekschool Amsterdam) alsook de finalisten van de ‘Keep an Eye Jazz Award’ (Conservatorium van Amsterdam).       
Winnaar van de ´Keep an Eye Jazz Award 2009´, de band WEIZZ krijgt een speciaal plekje op het Jazz Dock op zondag 7 juni.

Dagelijks wordt er een IJAZZ Award uitgereikt aan het grootste talent. De winnaars van deze stimulansprijs worden gekozen door een vakjury en winnen naast de eer een optreden met Wouter Hamel tijdens diens clubtour in het najaar.

Neerlands trots: Nationaal Jeugd Jazz Orkest
Het afsluitende optreden op de vrijdag wordt verzorgd door Neerlands trots: het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), opgericht door Peter Guidi (tevens oprichter van Junior Jazz College en de jazzafdeling van de Muziekschool Amsterdam en programmeur van de Young Talent Stage). Het NJJO is een big band met Nederlands toptalent tot 21 jaar. Het doel van het NJJO is om jongeren met talent te inspireren en verder te brengen in de jazzwereld. Het NJJO wordt internationaal gezien als het visitekaartje van de Nederlandse jazz. Het orkest speelt een verscheidenheid aan speciaal gearrangeerde en dynamische composities. De gastsolisten en ‘inspirators’ van het NJJO zijn o.a. Bart van Lier, ‘professor masterclasses’ met een imposante staat van dienst als trombonist, docent en saxofonist en Toon Roos, één van de beste tenor- en sopraansaxofonisten van Europa. De Young Talent Stage wordt zaterdag 6 juni afgesloten door de Jazz Focus Big Band en op zondag 7 juni door Jazzmania, beide veelbelovende en prijswinnende big bands.
 
IJAZZ
NDSM Werf Amsterdam (Noord)
5, 6 & 7 juni 2009
 
Bestel hier je kaarten voor IJAZZ: www.ijazz.nl