HOLLANDSE NIEUWE: ANTJE MONTEIRO

04-05-2009 @ 16:49

Antje Monteiro heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als een
Allround Showbizz Lady. Ze startte haar carrière ooit in theaterproductie Jeans waarmee zij 2 jaar langs de theaters toerde. Daarna volgde de theatergroep Broadway Boulevard, waarmee zij door het gehele land optrad.
De sterke vocale capaciteiten in combinatie met haar ijzersterke uitstraling bleken de perfecte ingrediënten voor een succesvolle zangcarrière. Als klap op de vuurpijl krijgt Antje de hoofdrol van Amneris aangeboden in de meest succesvolle musical die Nederland ooit heeft gekend: Aida. Avond aan avond staat ze in het Scheveningse Circustheater op de planken en haar rol in Aida blijkt baanbrekend voor een (inter)nationale carriere voor deze zingende nachtegaal. Zij wordt voor haar rol genomineerd voor de Johnny Kraaykamp musical award voor beste vrouwelijke hoofdrol 2002.
De KRO benadert haar voor de presentatie van het succesvolle muziekprogramma "Het Gevoel Van....". Dat de combinatie van presenteren en zingen Antje op het lijf is geschreven, bewijst ze méér dan ooit in "Het Gevoel Van...." waarin Antje wekelijks voor een miljoenenpubliek met diverse nationale- en internationale vedetten een muzikale reis maakt door een bepaald jaar.
Dat Antje in het theater bijzonder succesvol is, bewijst ze in 2004 wederom tijdens de Bernstein-concerten waarin ze samen met diverse andere topvocalisten (waaronder Monique Klemann) en onder begeleiding van het Metropole-Orkest in de grotere theaters in Nederland staat. Ook de theatertour van KRO's Het Gevoel van...in Concert waarmee Antje in het voorjaar 2005 in de Nederlandse theaters staat is een enorm succes.
2006 staat in het teken van theater. Zo is Antje te zien als Juf Jenny in de kinder Musical "Sesamstraat Live". In mei 2006 staat ze 14 x in Ahoy met Musicals in Ahoy en trekt ze de stoute schoenen aan en stapt in de wereld van de Operette met La Vie Parisienne samen met o.a. Ernst Daniel Smid en Maaike Widdershoven.
In 2007 speelt Antje de hoofdrol in de musical Cats, waarin zij deze rol deelt
met Anita Meijer, Pia Douwes, Vera Mann en Lone van Roosendaal.
Dit jaar gaat haar lang gekoesterde droom in vervulling nl. een eigen Nederlandstallige album: "100% Antje".

Ter promotie van het album en haar nieuwe single "Je kent me"! doet Antje een Regio promo tour in de week van 5 t/m 7 mei langs radio- en tv stations.

Dinsdag: 5 mei 2009
11.15 uur - Simone FM - Emmen  - interview - live uitz.
14.15 uur - RTV Drenthe - Assen -  - interview - live
15.15 uur - RTV Noord - Groningen
16.30 uur - Parkstad Radio - Kerkrade
16.45 uur - Radio NL - Sneek

Woensdag: 6 mei 2009
10.00 uur - Wereldomroep - Hilversum
14.15 uur - Omroep Gelderland - Arnhem
15.15 uur - Midden Brabant
15.45 uur - RTV Oost - Hengelo
16.30 uur - RTV Oost - Hengelo - “En dan nog even dit”  - TV Live uitz.  

Donderdag: 7 mei 2009
15.00 uur - Radio Atlantis - ’s Hertogenbosch
19.15 uur - Omroep Gelderland - Arnhem - “Hallo Gelderland” - TV Live uitz.

website: www.antje.nl
nrgy music: http://www.nrgymusic.nl/