DUTCH DELIGHT WINNAAR ARTHUR ADAM BRENGT SINGLE UIT VIA NOKIA MUSIC STORE

28-04-2009 @ 15:25

Arthur Adam, winnaar van het eerste nationale Dutch Delight event,  brengt 29 mei zijn single ‘Happy Hangover’ uit via Nokia Music Store. Dutch Delight, initiatief van Stacey Rookhuizen, werd eind maart, tijdens de landelijke finale in de Melkweg, verrast door de veelzijdige muzikale kwaliteiten van Arthur Adam. ‘Ik vind het geweldig! Hiermee krijg ik de kans om mijn muziek eens onder een breder publiek te verspreiden’, aldus Arthur Adam. Zijn nummer ‘Happy Hangover’ raakte zowel jury als publiek. Het nummer zit vol variatie, meeslepend en intrigerend.

Getalenteerde singer-songwriter
Arthur Adam schrijft melodieuze en intrigerende songs en vertolkt deze op een uiterst overtuigende en inspirerende manier. Zijn eerste solo-cd ‘Shhh…’kwam begin 2006 uit. Intiem, breekbaar en spannend.
In september 2007 volgt op uitnodiging van het project ‘In A Cabin With’ zijn tweede cd. Arthur Adam is een van de centrale leden van het Amsterdamse Songwriters Guild (net als Leine en Lucky Fonz III) en was het vaste voorprogramma van Edison-genomineerde Marike Jager tijdens haar clubtour van 2009.
Hij is één van de meest getalenteerde singer-songwriters van Nederland.

Samenwerking Nokia
Arthur is enthousiast over de samenwerking met Nokia. ‘Ik juich toe dat een grote speler als Nokia nieuw talent de kans biedt op een doorbraak en hun muzikale kwaliteiten met de buitenwereld laat delen. Het is fantastisch dat mijn single onbegrensd toegankelijk wordt voor luisteraars in alle landen waar Nokia Music Store beschikbaar is!’ Voor Nokia zijn muziek en lokale artiesten een belangrijk speerpunt. Nokia Music Store (www.music.nokia.nl ) bevat meer dan 5 miljoen tracks van wereldwijd bekende artiesten, onafhankelijke labels én Nederlandse artiesten. Deze tracks kunnen worden geselecteerd en gekocht met een mobiel toestel of een PC. De muziekcollectie kan vervolgens eenvoudig worden gesynchroniseerd tussen PC en mobiele telefoon.

Over Dutch Delight
Het talentenplatform Dutch Delight, ondersteund door Muziek Centrum Nederland, is in 2002 ontstaan als initiatief van de jonge mediaondernemer Stacey Rookhuizen. Het project ondersteunt en promoot Nederlands muziektalent. De afgelopen jaren is Dutch Delight uitgegroeid tot hét multimediale platform voor jonge en serieuze artiesten en bands, en zijn er reeds meer dan 250 evenementen georganiseerd waar zij een podium vonden. Na twee succesvolle voorrondes in Utrecht en Den Haag stonden 6 regiowinnaars afgelopen zondag 29 maart in de finale in de Melkweg te Amsterdam.

Over Nokia
Nokia is qua marktaandeel ’s werelds grootste fabrikant van mobiele toestellen en is een drijvende kracht achter de integratie van Internet en telecommunicatie. Nokia levert een breed assortiment toestellen voor alle gangbare marktsegmenten en verzorgen internetdiensten die mensen toegang bieden tot muziek, kaarten, media, messaging en games. Met behulp van NAVTEQ-technologie levert Nokia uitgebreide digitale kaartinformatie en via Nokia Siemens Networks bieden we geavanceerde systemen, oplossingen en diensten voor communicatienetwerken.