TRACY CHAPMAN OP 11 JULI NAAR HMH AMSTERDAM

18-03-2009 @ 13:25

Op zaterdag 11 juli treedt de Amerikaanse singer/songwriter Tracy Chapman met haar band op in de Heineken Music Hall in Amsterdam.          
Tracy Chapman begon haar carrière ruim twintig jaar geleden als straatmuzikant. Ze wordt op slag beroemd wanneer ze een optreden geeft op het verjaardagsconcert van Nelson Madela op 11 juni 1988. Tijdens dit concert, dat plaatsvond in het Wembley Stadion, maakt de zangeres een enorme indruk wanneer ze alleen met een gitaar het nummer 'Talking 'bout a Revolution' ten gehore brengt. Chapmans titelloze debuutalbum en de sinlge 'Fast Car' bereiken mede door dat concert snel de #1 positie in de Nederlandse hitlijsten.

In totaal heeft de voormalige Afrikaanse cultuur en antropologie studente vier Grammy Awards op haar naam staan. Deze heeft ze onder andere te danken aan het nummer 'Give Me One Reason' dat in Amerika een grote hit was. In november van afgelopen jaar bracht Tracy Chapman alweer haar achtste studioalbum 'Our Bright Future' uit. In diezelfde maand stond de Amerikaanse voor de laatste keer solo in Nederland op het podium, dit was in een volledig uitverkochte Paradiso.

TRACY CHAPMAN met band
+ support
Zaterdag 11 juli 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 38,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur