INTRODUCING: MARIT LARSEN

13-03-2009 @ 17:00

Als er één rode draad is aan te wijzen in het leven van Marit Larsen dan is het wel muziek. Al op zeer jonge leeftijd wordt de Noorse ontdekt als zangeres en tourt de hele wereld over als helft van het popduo M2M (wie kent ze nog van de wereldhit 'Don't Say You Love Me'?).
Nu, pas 25 lentes jong en al een hele berg ervaring rijker, is ze een gerespecteerd muzikante in Noorwegen en staat daar al enkele jaren aan de top met haar solowerk. Ook in het buitenland is er groeiende aandacht voor Marit, getuige haar plek in het voorprogamma tijdens de aankomende Europese tournee van troubadour Jason Mraz. Ze weet een almaar groeiende groep mensen voor zich te winnen.

Haar repertoire ligt ergens tussen Maria Mena, Vanessa Carlton en Amy McDonald. Marit schrijft zelf haar liedjes en neemt op het album The Chase ook een groot deel van de instrumenten zélf voor haar rekening. Haar folky pianopop klinkt soms vlot, dan weer breekbaar, maar altijd spannend en fris. In Nederland is ze in januari al te bewonderen geweest tijdens Eurosonic.

Fileunder.nl zei over dat optreden: "Deze piepkleine en piepjonge Noorse met vrolijke appelwangen wint de goedgevulde Stadsschouwburg met gemak voor zich... het is onmogelijk niet met een grote glimlach naar de verrichtingen van Marit Larsen te kijken."
'The Chase', het album van de zangeres wordt op 20 maart gereleased. Marit Larsen treedt op 21 april op in Rotown en 22 april in Paradiso (bovenzaal).
(emi music)