Alle 50 concerten Michael Jackson uitverkocht

13-03-2009 @ 16:31

Alle kaarten voor de inmiddels 50 aangekondigde concerten die Michael Jackson in Londen geeft in The O2, zijn uitverkocht. De komende reeks begint 8 juli. Dat heeft de concertorganisatie tegenover de BBC bevestigd.  
Er zijn in totaal meer dan een miljoen tickets verkocht. De organisatoren houden het erop dat de This Is It-tournee de snelst uitverkochte tour aller tijden is.
De 50-jarige artiest kondigde vorige week aan tien keer op te treden in de O2 Arena. De shows gingen woensdagochtend in de voorverkoop en waren meteen uitverkocht. Het is twaalf jaar geleden dat de King of Pop, voor het laatst een reeks liveoptredens gaf (HIStory World Tour in 1996-1997). Hij heeft geen nieuw album meer uitgebracht sinds Invincible uit 2001.
Aan de deal voor deze concerten is meer dan 2 jaar gewerkt. De shows worden georganiseerd door AEG Live, die ook verantwoordelijk was voor de concertreeks van 21 concerten van Prince in the O2 (opbrengst: $22 miljoen).
Andere artiesten die een uitgebreide concertreeks in The O2 gaven waren The Spice Girls, Take That en Kylie Minogue. En Britney Spears heeft een serie van 8 avonden gepland staan juni.
Michael Jackson behoort tot de bestverkopende artiesten aller tijden met meer dan 750 miljoen verkochte albums, ook won hij 13 Grammy Awards. "Thriller" uitgebracht in 1982, is nog steeds het bestverkochte album allertijden.