EXTRA CONCERT CLIFF RICHARD & THE SHADOWS IN AHOY

02-03-2009 @ 14:03

Wegens groot succes geven Cliff Richard & The Shadows een extra concert op woensdag 11 november in Ahoy Rotterdam. Het concert van dinsdag 10 november is uitverkocht. Beide concerten maken deel uit van de Cliff Richard & The Shadows 50th Anniversary Tour. De kaartverkoop voor het extra concert start dinsdag 3 maart om 10 uur.

Een halve eeuw nadat ze hun eerste plaat opnamen, komen Cliff Richard, Hank Marvin, Bruce Welch en Brian Bennett 20 jaar nadat ze voor het laatst gezamenlijk optraden, nog een keer bij elkaar voor een laatste tournee.  Cliff & The Shadows domineerden in de late jaren ’50 en vroege jaren ’60 de Britse pop scene zowel gezamenlijk als als solo artiesten. Bij elkaar opgeteld hebben ze maar liefst 19 Engelse nummer 1 hits op hun naam staan waaronder ‘Living Doll’, ‘It’s All In The Game’, ‘Travellin’ Light’, ‘Bachelor Boy’ en ‘Apache’ die ook in Nederland grote hits werden. Eveneens speelden ze gezamenlijk in de films ‘Summer Holiday’ and ‘The Young Ones’ waarvan de singles en albums miljoenen keren over de toonbank gingen.

Vanaf 1968 legden beiden meer nadruk op hun eigen carrières. Gedurende de jaren ’70 en ’80 toerden The Shadows regelmatig en scoorden top 10 hits, daarbij zeker in Engeland regelmatig strijdend om de nummer 1 positie met Cliff. Ook in Nederland hadden ze met regelmaat succes zoals met de nummer 1 hit ‘Theme from Deer Hunter’ in 1979. Cliff Richard scoorde als solo artiest wereldwijd succes en scoorde niet alleen de meeste top 10 en 20 hits in de UK singles Chart, ook is hij de enige Engelse artiest met een nummer 1 hit in vijf opeenvolgende decennia. Cliff Richard werd meerdere malen onderscheiden voor zijn zeer succesvolle carrière. In mei 1995 werd hij zelfs in de Britse adel verheven.

Cliff Richard & The Shadows
50th Anniversary Tour
Dinsdag 10 november 2009 UITVERKOCHT
Woensdag 11 november 2009 EXTRA CONCERT
Ahoy - Rotterdam
Entree: € 75, € 70, € 65, € 59 (excl. servicekosten)
Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar
Aanvang: 20.00 uur