Ghinzu, de heroïsche Belgische rockformatie, is terug

25-02-2009 @ 14:39

Op 30 maart komt het nieuwe album ‘Mirror Mirror’ uit bij [PIAS].
De Ghinzumania vindt zijn oorsprong in hun karakteristieke eerste albums. Door “Elecronic Jacuzzi” (2000) waaide een eigentijdse en hoogstpersoonlijke wind die op “Blow” (2004) aanwakkerde tot een storm van nagenoeg 100.000 verkochte albums die niet alleen België, maar ook het buitenland overstag lieten gaan. Toetsen en bloedende gitaren werden hun handelsmerk, dat alles altijd afgewerkt met de voor hen zo typerende elegantie.

Vijf jaar na ‘Blow’ en de uiterst succesvolle tournee die daar op volgde hebben de Brusselaars hun derde album klaar. In Nederland mag Ghinzu nog een goed bewaard geheim zijn, maar echte kenners zagen hen natuurlijk al aan het werk op Eurosonic vorige maand.

De band werkte voor hun derde album samen met Dimitri Tikovoi (ook achter de knoppen bij ‘Meds’ van Placebo) en Christine Verschorren, die ook de opnames van ‘Blow’ in goede banen leidde. Voor de mix konden ze rekenen op Nick Terry, die zijn sporen verdiende bij o.a. Klaxons en The Libertines.

Ghinzu heeft wederom een eigentijds album afgeleverd, die niet ongemerkt voorbij zal gaan! Het resultaat lijkt wel de soundtrack bij een aanrijding tussen A Clockwork Orange, 2001 A Space Odyssey en Apocalypse Now.
Soms intiem en breekbaar, dan weer furieus en kolkend, maar over de hele lijn ambiteus gedurfd en eigenzinnig!