GLENN VAN DIJK MET PUIKE VERSIE VAN VIVA CASABLANCA

13-02-2009 @ 15:18

Dat Glenn van Dijk zijn allergrootste hobby DJ en zingen was, bleek wel uit het feit dat hij zich op zeer jonge leeftijd bezig hield met alles wat maar met muziek te maken had. Op zich ook niet verwonderlijk.
Zo begon hij op zijn 19e jaar een café waar muziek de hoofdrol speelde.
Ook heeft hij 9 jaar een feestcafe voorzien van zang en muziek. En is hij vandaag de dag nog altijd met zijn muziek bezig zingen, muziek mixen.
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, hij wil meer en schreef zich in voor de talentenjacht Apres-skihut Rotterdam. Hier behaalde hij de finale.
Zijn 1e eigen cd zal dan ook niet al te lang op zich wachten.
Tijdens zijn optredens komen de meezingers, feestnummers en de echte stampers allemaal aan bod. Kortom een super gezellig feest.
Mede door zijn grote ervaring, motivatie en vooral enthousiasme heeft hij tijdens zijn optredens door het hele land intens contact met zijn publiek en is succes verzekerd!
Het begon als een grap, maar de zangcarrière van Glenn van Dijk begint serieuze vormen aan te nemen. 
Glenn van Dijk (echte naam Glenn Jelijs) moet het hebben van de mannen van de gestampte Hollandse pot, zoals Jan Smit, André Hazes, Frans Bauer en Marco Borsato. De geboren Arnhemmer (38) vond het in eerste instantie 'shit' de teksten van bovenstaande artiesten uit zijn hoofd te moeten leren. "Meestal slaan die teksten nergens op." Maar al snel merkte hij in zijn eigen café in de Varkensstraat op dat het zingen van de Hollandse hits enorm aansloeg. "Feest in de tent, blije mensen. Het is een toegevoegde waarde. Dan ga je het Nederlandstalige werk echt wel waarderen."
Zo zeer zelfs dat hij in andere kroegen en op feestjes is gaan zingen en in de organisatie van het Arnhemse Smartlappenfestival terecht is gekomen.

Van Dijk zegt de optredens nog te kunnen combineren met het runnen van zijn café. "Ik vermijd met boekingen wel een beetje de zaterdagavond. Als ik moet kiezen tussen kroeg en zingen, dan kies ik voor het laatste. Ik heb er gewoon heel veel lol in. Je merkt ook dat het Nederlandstalige genre populair is. Als mensen een feestje geven, wordt tegenwoordig niet meer een band maar een zanger geregeld die het zaakje met nummers van Jannes, Jan Smit of Frans Bauer aan de gang krijgt."

Glenn van Dijk denkt stiekem al aan Engelstalig repertoire. "Wel weer feestnummers als Proud Mary of Blues Brothers. Of hits uit de eighties, toch mijn tijd."

Viva Casablanca - Glenn van Dijk

Releasedatum: 26/01/2009
http://www.glennvandijk.nl/