Elle Bandita: rockchick avant-la-lettre

26-01-2009 @ 17:18

Pas 23 jaar en toch al een brok aan muziek- en levenservaring: rockchick avant-la-lettre ELLE BANDITA.
Ze was de afgelopen jaren de stuwende gitaarkracht bij all-girl punkrockband The Riplets (R.I.P.), maar tegelijkertijd ook altijd bezig met haar eigen muziek.
De laatste maanden is ze ook nog eens als extra gitariste met de grote zomershows van Voicst mee op tour geweest (onder andere De Kuip, Metropolis en een aantal andere grote festivals). Zodoende is ELLE BANDITA een tijdje bezig geweest om het volledige debuutalbum naar wens te krijgen, maar dat is dan ook een retestrakke rockplaat geworden: QUEEN OF FOOLS.

QUEEN OF FOOLS komt op 27 februari uit via Pias. Aan het album werkten onder andere mee producers Billinger & Marsman, Reyn Ouwehand en Torre Florim (De Staat). Joppe Molenaar van Voicst drumt een mopje mee, voor ELLE BANDITA bestaan geen muzikale grenzen.Om het nieuwe werk volledig tot z’n recht te laten komen staat ELLE BANDITA voortaan ook niet meer alleen op het podium, maar zal ze vergezeld worden door een geweldige, hongerige liveband. Vanaf eind februari wordt dit vijftal losgelaten op de Nederlandse podia en festivals, dus opgepast !

Tourdata:
25-feb-09 Elle Bandita Melkweg Amsterdam
26-feb-09 Elle Bandita Rotown Rotterdam
28-feb-09 Elle Bandita Merleyn Nijmegen
06-mrt-09 Elle Bandita Romein Leeuwarden
20-mrt-09 Elle Bandita Vera Groningen
21-mrt-09 Elle Bandita Effenaar Eindhoven

website: http://www.ellebandita.com/