DE PALINGSOAP: HET ECHTE LEVEN OP "DE DIJK"

23-12-2008 @ 14:27

De TROS presenteert vanaf donderdag 1 januari 2009 DE PALINGSOAP. In deze wekelijkse reallifesoap volgen de camera’s het dagelijkse leven van bekende én onbekende inwoners van het beroemde Volendam. De kijker krijgt de bijzondere verhalen te zien van de gewone inwoners van dit eigenzinnige dorp.
Centraal staan hierbij de plekken die een gemeenschappelijke binding hebben zoals de voetbalvereniging FC Volendam en natuurlijk de beroemde dijk waar iedere toerist geweest moet zijn. Maar ook de Sint Jozef vereniging, het dorpshuis dat voor elke Volendammer een speciale betekenis heeft; de één is er getrouwd en de ander legt er iedere donderdag een kaartje.
Volendam staat bovenal bekend om het vele muzikale talent. De Palingsound is niet meer weg te denken uit onze Nederlandse muziekgeschiedenis. Van de vroegere Cats en BZN tot de huidige generatie artiesten als Jan Smit en Nick & Simon. Ze hebben een ongekende populariteit en voeren de hitlijsten nog altijd aan, maar zijn vooral ook gewoon inwoner van Volendam.

In deze TROS-soap worden onder andere de levens gevolgd van een aantal reeds bekende families, zoals de familie van Jan Smit: moeder Gerda en vader Ruud, hun dochters Jenny en Monique en natuurlijk Jan zelf, onlosmakelijk verbonden met zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen. Yolanthe is inmiddels een jas, als niet Volendammer wel in Volendam woonachtig.
Verder staat de familie van Jaap Buys, baas van Volendam Music, centraal. Het bedrijf houdt hij passievol draaiende met zijn zoon Aloys en dochter Alice. Naast het managen van grote artiesten als Jan Smit, Nick & Simon, Monique Smit en de 3js, staan ook deze drie met hun voeten in het gewone leven van Volendam.

En ook Jan Keizer en Jack Veerman, oud-zanger en oud-drummer van BZN, zijn te volgen in DE PALINGSOAP. Jan heeft nummers geschreven voor het nieuwe avontuur van Jack Veerman, zijn band Mon Amour. Naast het schrijven van teksten en liedjes gaan Jan en Jack ook privé graag met elkaar om. Net als hun vrouwen Marie Keizer en Nel Veerman.

Aan de hand van deze bekende Volendammers wordt in deze TROS-serie een aantal markante nog onbekende Volendammers geïntroduceerd. Volendammers die een belangrijke rol spelen bij het in stand houden van de Volendammer identiteit.

Let op! In tegenstelling tot eerdere berichtgeving start DE PALINGSOAP op donderdag 1 januari 2009 (21.30 uur) i.p.v. vrijdag 2 januari. De tweede aflevering is te zien op vrijdag 2 januari (20.30 uur) en daarna is er wekelijks een nieuwe uitzending op vrijdagavond om 20.30 uur bij de TROS op Nederland 1.