AC/DC OP 23 JUNI 2009 IN AMSTERDAM ARENA

16-12-2008 @ 15:16

Op dinsdag 23 juni 2009 geeft de Australische rockband AC/DC een concert in de Amsterdam ArenA. Het concert dat de groep op 13 maart geeft in Ahoy was binnen no-time uitverkocht. Op 23 juni komt AC/DC tijdens de wereldtournee de Black Ice Tour, terug naar Nederland.
Opgericht in 1973 door de gebroeders Malcolm en Angus Young is het Australische AC/DC inmiddels uitgegroeid tot een wereldband met vele klassiekers achter zijn naam. Hits als 'Highway to Hell', 'Thunderstruck' en 'Whole Lotta Rosie' mogen en zullen niet ontbreken in de collectie van elke muziekliefhebber.
In 1975 bracht AC/DC in Australië zijn eerste album, 'High Voltage', uit en mede dankzij de maniakale podiumact van Angus Young groeide de aanhang gestaag, alsmede de geduchte reputatie. Niet alleen in het thuisland, maar ook in Europa en in Amerika ging het hard met de band. Het album 'Back In Black' uit 1980 zou het best verkochte album van de band worden. Wereldwijd zijn er tot op heden meer dan 42 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan, waardoor 'Back In Black' het tweede meest verkochte album ooit is. In 2003 werd AC/DC welverdiend opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Op het nieuwe album, 'Black Ice', staan vijftien nieuwe nummers, waarvan 'Rock 'N' Roll Train' de eerste single was.

Het laatste optreden van AC/DC in Nederland dateert uit 2000. Toen stonden de gebroeders Young, Brian Johnson, Phil Rudd en Cliff Williams in de Prins van Oranje Hal in Utrecht. Acht jaar later gaat het vijftal eindelijk weer 'on the road' en daarbij slaan ze thuisbasis van Angus, Nederland, gelukkig niet over. Op 13 maart eerst in een uitverkocht Ahoy en op 23 juni in de Amsterdam ArenA!

Voor meer informatie: www.ACDC.com en www.livenation.nl

AC/DC + support acts - Black Ice Tour
Dinsdag 23 juni 2009
Amsterdam ArenA
Entree: € 69, € 67, € 65, € 63, € 61 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur