TALENT EVENT 2009 VAN START

16-12-2008 @ 15:09

Het in 2005 en 2007 met veel succes gehouden Haagse talententraject TALENT EVENT voor muzikanten onder de 19 jaar wordt in 2009 voor de derde keer gehouden.
Kern van TALENT EVENT is de muziekwedstrijd waaraan rappers, singer/songwriters, bands en individuele muzikanten kunnen meedoen. De komende maanden worden voor deze competitie showcases en voorrondes gehouden. De finale is op zondag 21 juni 2009 in de grote zaal van het Paard van Troje. De winnaar krijgt 500 euro, studiotijd en drie festivaloptredens in Den Haag.
 
AANMELDEN
Vanaf heden kunnen jongeren zich aanmelden voor TALENT EVENT!
Tot 15 februari kunnen jongeren (tot en met 18 jaar) uit Den Haag en omgeving zich aanmelden voor de muziekcompetitie van TALENT EVENT. Dat kan in drie categoriën: urban, pop/rock en overig. Belangrijkste regels zijn wel dat het merendeel van de leden van een deelnemende act uit Den Haag en/of de buurgemeenten moet komen en niet ouder dan 18 jaar zijn.
 
Informatie over de aanmeldprocedure staat op www.talentevent.nl.
Alle acts krijgen de kans zich live te presenteren tijdens een showcase. De beste deelnemers gaan door naar de voorrondes.
 
Parallel aan de muziekwedstrijd bestaat TALENT EVENT uit een serie workshops, masterclasses, coachingdagen en bezoeken aan Haagse popinstellingen. Alle deelnemers aan TALENT EVENT kunnen zich opgeven voor deze gratis activiteiten, die erop gericht zijn het kennis en vaardigheidsniveau van de deelnemers te verhogen en om de jonge muzikanten wegwijs te maken in de Haagse muziekscene.
 
Alle Haagse muziekinstellingen, zoals het Koorenhuis, Haags Pop Centrum, PopHotSpot, Ready To Play, Paard van Troje en Musicon werken mee aan TALENT EVENT. De finalisten mogen een nummer opnemen in de bekende Basement Studio in Den Haag.
 
Data op een rijtje (2009):

    15 Februari : Sluiting aanmeldtermijn
    Maart : Showcases
    April/mei : Coachingtrajact
    Mei : Voorrondes
    Juni : Studio-opnamen finalisten
    21 Juni : Finale in Paard van Troje


TALENT EVENT is door de gemeente Den Haag erkend als een belangrijke schakel in de ontwikkeling van jonge muzikanten. Ook Fonds 1818 en enkele kleinere fondsen ondersteunen het project.
TALENT EVENT wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting, bekend van projecten als het 5 Mei Festival, Poëzie op Pootjes, Haags Pop Podium LIVE en het Haags Zwingfestival.
TALENT EVENT wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Gemeente Den Haag, Prins Berhard Cultuurfonds en de Stichting Boschuysen.