EMI Music presenteert 50 DJ's In A Box - Part 2

21-11-2008 @ 15:36

Nagenoeg tegelijkertijd met de wereldwijde bekendmaking van de officiële DJ Top 100 door het gezaghebbende Engelse magazine DJ Mag, brengt EMI Music deel twee uit van het succesvol gebleken compilatieconcept 50 DJ’s In A Box. Net zoals zijn voorganger, wederom een 3CD met vijftig toonaangevende nationale en internationale DJ’s en hun tracks, uitgebracht op 17 november 2008.
Met het eerste deel van deze compilatiereeks lanceerde EMI Music een nieuw platform voor de internationale DJ top. Waar het bij de meeste dance compilaties een verzameling tracks betreft afkomstig van zowel DJ’s, producers als gelegenheidsprojecten, onderscheidt dit concept zich door slechts tracks te selecteren die verbonden zijn met een toonaangevende DJ. Het 50 DJ’s In A Box concept herbergt een beproefde combinatie van DJ’s uit de globale top 100 en snel aanstormende DJ talenten die goede kans maken deze lijst te gaan bestormen binnen afzienbare tijd.

Uiteraard is bijna de gehele top 10 vertegenwoordigd op deze compilatie, die overigens samengesteld werd voordat de DJ Top 100 wereldkundig bekend werd. Armin van Buuren - voor de tweede keer verkozen tot de absolute nummer één -, Tiësto, Paul van Dyk, David Guetta, Ferry Corsten en Markus Schulz zijn allen DJ’s uit de Top 10 die natuurlijk niet mogen ontbreken op een dergelijke compilatie. Verder vind je tracks van hooggenoteerde DJ’s als Sander van Doorn, Axwell, Eric Prydz, Fedde Le Grand, Bob Sinclar, Mark Knight, Marco V, Menno De Jong, Martin Solveig en velen meer.

De Canadese Deadmau5, die tijdens de release van Part 1 nog bestempeld werd als “a man to watch” en nog niet in de lijst voorkwam, maakte in de onlangs bekend gemaakte DJ Top 100 een verpletterende entry op de elfde positie; een teken dat het credo “aanstormend talent” tijdens Part 1 een juiste inschatting was. Ditzelfde geldt voor de Amerikaanse Sean Tyas en de Britse Simon Patterson, die op deze Part 2 in een versus combinatie te vinden zijn. Beiden kwamen dit jaar binnen op respectievelijk nummer 54 en 64. Hetzelfde pad werd betreden door de Franse DJ/producer Laurent Wolf, de snel rijzende trance ster Solarstone en onze vaderlandse trots Marcel Woods. Allen hadden dit jaar de eer voor het eerst een gekoesterd plekje te veroveren op deze almachtige lijst der lijsten, dus daarmee ook op deze compilatie.

De compilatie 50 DJ’s In A box - Part 2 is verkrijgbaar sinds 17 november 2008 in de betere muziekwinkels.

Algemene informatie:
Artiest – titel: 50 DJ’s In A Box - Part 2
Configuratie: 3CD
Release datum: 17 november 2008
Internet: www.emimusic.nl