Nieuwe DVD Within Temptation top 10 in 11 landen

03-10-2008 @ 15:21

Black Symphony, de nieuwe DVD van de internationaal zeer succesvolle Nederlandse band Within Temptation, is deze week in 11 landen in de top 10 binnengekomen, waarvan in 8 landen in de top 3! Nog niet eerder kwam een DVD van een Nederlandse band zo hoog in zoveel landen tegelijk binnen.
Black Symphony is binnengekomen op 1 in Zweden en Zwitserland, op 2 in Engeland, België, Finland, Frankrijk en Duitsland, op 3 in Portugal, op 6 in Oostenrijk, op 7 in Spanje en in Nederland op 5. Black Symphony bevat onder andere een concertregistratie van de band met het Metropole Orkest in Ahoy, Rotterdam begin dit jaar.
"Black Symphony" is tevens op het nieuwe formaat Blu-ray Disc uitgekomen met de hoogst mogelijke audio- en videospecificaties. Dit maakt Within Temptation de eerste Nederlandse band die een Blu-ray Disc op zo'n grote schaal heeft uitgebracht.
De band zal dit jaar afsluiten met een exclusieve theatertour in Nederland en België. Na deze tour heeft de band in twee jaar tijd bijna 200 keer opgetreden in 40 landen.

Charts:
Nederland #3 (Album) #5 (DVD)
Zweden #1 (DVD)
Duitsland #17 (Album) #2 (DVD)
Engeland. #2 (DVD)
Frankrijk #2 (DVD)
België Album 16 (Album) + #2 (DVD)
België (Wallonië) #24 (Album) #8 (DVD)
Zwitserland #25 (Album) #1 (DVD)
Oostenrijk #36 (Album) #6 (DVD)
Portugal # 4 (Album) # 3 (DVD)
Spanje #7 (DVD)