Natalie Cole is Still Unforgettable

03-09-2008 @ 19:44

Natalie Cole dochter van jazzlegende Nat King Cole, brengt op 26 september haar 21ste studioalbum “Still Unforgettable” uit. De opvolger van het succesvolle “Unforgettable... With Love” (1991) dat onder meer een Grammy Award won voor het Album en Record Of The Year en waarvan in Nederland maar liefst 72.000 exemplaren zijn verkocht.
De single 'Walkin’ My Baby Back Home', een duet met haar vader, is het vertrekpunt van het nieuwe album “Still Unforgettable”, een reis in de tijd met veertien zorgvuldig geselecteerde songs, die een waar luilekkerland vormen voor de liefhebbers van nostalgie. Songs die niet alleen Natalies vader in herinnering brengen ('Somewhere Along The Way'), maar ook zijn beroemde collega’s onder wie Frank Sinatra ('Nice ’N’ Easy') en Sammy Davis jr. ('Something’s Gotta Give').  

Het voelde alsof hij naast me stond – en dat is niet te overtreffen”. De eerste reactie van Natalie Cole na het beluisteren van 'Walkin’ My Baby Back Home', een postuum duet met haar vader, de legendarisch geworden songstylist Nat ‘King’ Cole (1917-1965). De single is op 25 juli digitaal uitgebracht, de videoclip is sinds eind augustus beschikbaar.

Many songwriters these days seem to feel that they have to tell it all, they don't allow the audience to imagine. Everything is so graphic-there is no mystery.”  Conversely, the songs on Still Unforgettable go deeper into the treasure chest of great American songwriting, with lyrics and melodies that touch you and soothe you, appealing to your intellectual side, but most of all, appealing to your heart.”
-Natalie Cole

In 1975 won Natalie Cole de Grammy Award voor Best New Artist en sindsdien scoorde ze meerdere Top 20 hits in Nederland waaronder ‘Miss You Like Crazy’ en het duet met Nat King ColeUnforgettable’. Naast haar werkzaamheden als zangeres treedt Cole op dit album voor het eerst op als mede-producer.
(warner music)