10 jaar de Band Krijgt Kinderen; Spijkergoed

28-08-2008 @ 10:57

De Band Krijgt Kinderen bestaat in 2008 tien jaar! Tien jaar popmuziek voor kinderen van 0 tot 80. Popmuziek brengt al drie generaties lang publiek in beweging. De Band Krijgt Kinderen brengt die generaties bij elkaar en slaat een brug tussen ouders, grootouders en kinderen. Tien jaar de Band Krijgt Kinderen betekent feest. Waar? In Paradiso natuurlijk, waar het allemaal begon.
Op een feestje komen natuurlijk ook gasten. Op 7 september zingen onder andere Herman Link van Samba Salad en de bas Ruben Gerson mee. Ook enkele van de eerste bandleden komen langs om een nummertje mee te spelen.
Kunstenaar Hans Verwoerd maakt ter plekke een schilderij van de happening en kinderen kunnen onder begeleiding digitale filmopnames maken die worden gemonteerd tot een mooie registratie.
De Band Krijgt Kinderen treedt in februari 1999 voor het eerst op in Paradiso. In het najaar van 1998 hebben de muzikanten de meest gezongen kinderliedjes in een poppy jasje gestoken. De CD 'Ook Klein Klein Kleutertje Houdt Van Pop' is een eerste verkenning van wat mogelijk is voor peuters en kleuters. Meteen volgen vele popconcerten voor kinderen en hun ouders. Paradiso neemt het voortouw en haalt met de Band Krijgt Kinderen voor het eerst jonge kinderen naar de dansvloer van een poppodium.  
In de loop der jaren schrijven de muzikanten steeds meer eigen werk. Naast de optredens voor peuters, bedienen zij ook steeds vaker 4+ en 8+ en zelfs kinderen van ruim 10! Met hun sound en de invalshoek van tekst introduceert de Band Krijgt Kinderen een geheel nieuwe generatie songs. Kinderliedjes? Nee, songs voor iedereen. Niet aan leeftijd gebonden, humoristisch, energiek, vrolijk, spannend, mooi, onalledaags.

SPIJKERGOED
jubileumvoorstelling de Band Krijgt Kinderen
zondag 7/09/2008 11.00 en 14.30 uur
duur: 70 minuten, geen pauze
Toegangsprijs: € 10,-
Kaartverkoop: Beeldpop, Eerste Bloemdwarsstraat 20, Amsterdam
020 412 04 69