TOP-COMEDIAN DOUG STANHOPE IN TOOMLER!

21-08-2008 @ 14:41

Boozy and Brilliant
Op 7 en 8 september aanstaande komt de Amerikaanse comedian Doug Stanhope naar Nederland voor twee exclusieve shows in theatercafé Toomler te Amsterdam. Een waar evenement, want Stanhope is een van ’s werelds meest bekende en controversiële comedians en een held van vele Nederlandse toppers.
De optredens zijn onderdeel van een nieuw seizoen Toomler dat op 29 augustus weer van start gaat. De shows worden georganiseerd door Comedytrain.
Doug Stanhope treedt sinds 1990 op als stand-up comedian in de VS en daarbuiten.
Hij blonk uit op vele grote festivals zoals Just for Laughs in Montreal en US Comedy Arts Festival in Aspen, Colorado. In 2002 won hij de Strathmore Press Award als een van de grootste talenten van het Edinburgh Fringe Festival.
Met een groep comedians uit de VS richtte hij ook The Unbookables op. Met dit spraakmakende collectief trad Stanhope in 2007 al een keer op in Toomler. Ook in 2007 speelde hij zowel solo als met The Unbookables op het Lowlands Festival. Met The Unbookables brengt Stanhope avontuurlijke, progressieve comedy die niet in een hokje thuis is te brengen.
En zo valt ook zijn eigen stijl te omschrijven. Een comedian die op het eerste oog een onaangepaste ‘loner’ lijkt te zijn maar in essentie erg maatschappijkritisch en origineel is.Niet voor niets wordt hij door sommigen beschouwd als de enige echte erfgenaam van de legendarische comedian Bill Hicks.

…if you like your comedy rough, raw, and rowdy, there's no one better than Doug Stanhope.’ (The Austin Chronicle)
 
…has the charm, don't-give-a-damn swagger and aggressive intelligence that make for important, exciting comedy.’ (The Guardian)

Kaartverkoop via reserveringen@toomler.nl 

Doug Stanhope         
www.dougstanhope.com

Zondag 7 en maandag 8 september
Aanvang:  20.30 uur
Deur open: 19.00 uur
Prijs: €15,00

Toomler
Breitnerstraat 2 (naast het Hilton)
1077 BL Amsterdam
www.comedytrain.nl