Basshunter scoort: o.a. # 1 album in Engeland

24-07-2008 @ 16:28

Basshunter is de artiestennaam van Zweedse muzikant en DJ Jonas Altberg, geboren in 1984, in Halmstad. Hij omschrijft zijn eigen muziek als eurodance, anderen noemen het harddance. Basshunter begon al met muziek maken in 1999. Zijn debuutalbum The Bassmachine bracht hij uit via zijn eigen homepage in 2004.
Zijn echte doorbraak heeft Basshunter te danken aan internet. Zijn clips op Youtube zijn inmiddels een absoluut recordaantal van ruim 108 miljoen keer bekeken. Twee jaar geleden (2006) scoorde Basshunter zijn eerste hit in Nederland met “Boten Anna” (#2). Deze hit kende zo´n ongekende populariteit dat Basshunter zelfs concurrentie begon te krijgen van de Nederlandse gecreëerde tegenhanger “Ik heb een boot” van de Gebroeders Ko.
Van het album LOL (2006) haalde ook de tweede single “DotA” de Nederlandse Top 10.
Sinds 2008 verovert Basshunter ook de Engelse muziekmarkt. De eerste single “Now You’re Gone” feat. DJ Mental Theo´s Bazzheadz, geïnspireerd op de eerdere hitsingle “Boten Anna”, kwam direct op #1 binnen in de Engelse singlecharts. En vorige week kwam de tweede single “All I Ever Wanted” (DotA) binnen op #2.
Inmiddels staat ook het nieuwe album “Now You´re Gone – The Album” op #1 in de Engelse charts.
In Nederland is “All I Ever Wanted” deze week in promotie gegaan en vanaf 19 september ligt “Now You´re Gone – The Album” in de winkels.
De digitale versie van het album is reeds verkrijgbaar.
(warner music)