THE POWERFEST - THE HALLOWEEN EDITION OP 1 NOVEMBER

18-06-2008 @ 13:53

Extreme Metal & Nieuw Hardcore in de Melkweg
Op zaterdag 1 november vindt alweer de vierde editie van The Powerfest plaats, dit keer in de Melkweg. The Powerfest staat voor deze editie helemaal in het teken van Halloween. Kaarten zijn te verkrijgen bij de Melkweg.
The Powerfest is hèt festival dat een brug slaat tussen het publiek van Wâldrock (metal), Fields of Rock (rock, hardcore) en Lowlands (crossover, emo, punk). En sinds het verdwijnen van het Skatefest op Dynamo Open Air was er tot de eerste editie van The Powerfest in 2006 nooit meer een soortgelijk festival voor deze scene.
De voorgaande edities in 013 in Tilburg en in de Amsterdamse Melkweg waren een groot succes. Ook de derde editie, komend weekend in het Limburgse Geleen, is met de sterke line-up weer veelbelovend.
Met The Powerfest – The Halloween Edition hebben de fans van extreme metal en hardcore de kans om op één dag diverse hardcore- en metalbands live te zien optreden.
Niemand minder dan horrorfanaat Wednesday 13 zal zorgen voor een ware Halloween-ontknoping op deze editie van The Powerfest. Uiteraard is ook de hardcore, emo en metalcore goed vertegenwoordigd door bands als Blessed By A Broken Heart, August Burns Red, I Am Ghost en A New Hope.
Wednesday 13 is vooral bekend als zanger van Murderdolls. Tevens speelde hij in enkele andere bands, waaronder Frankenstein Drag Queens From Planet 13, Maniac Spider Trash, en Bourbon Crow. Wednesday 13 is een grote fan van horrorfilmparodieën en macabere series zoals The Munsters en The Addams Family, die veel invloed hebben op zijn songteksten. De Canadese band Blessed By A Broken Heart heeft in 2006 getoerd met Enter Shikari. Hun debuutalbum ‘Pedal To The Metal’ verschijnt dit jaar. Ook de snoeiharde technische metalcore van August Burns Red zal de Melkweg op haar grondvesten doen trillen. De post-hardcore band I Am Ghost uit Long Beach, California is opgericht in 2004. In 2006 is de band opgenomen in de lijst van Dead Hot 50 Bands of 2006 in metalmagazine Metal Hammer. De Nederlandse vrienden van A New Hope openen het festival en zullen met hun felle post-hardcore en metalcore iedereen op The Powerfest wakker schudden.

Line-up, meer namen volgen nog:
A New Hope (NL)
I Am Ghost (USA)
August Burns Red (USA)
Blessed By A Broken Heart (CAN)
Wednesday 13 (USA)

THE POWERFEST – The Halloween Edition
Zaterdag 1 november 2008
Melkweg – Amsterdam
Entree: € 16 (excl. servicekosten en excl. lidmaatschap)
Aanvang: 16.00 uur, doors open: 15.30 uur

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: