DIONNE WARWICK GEEFT CONCERT IN AMSTERDAM

18-06-2008 @ 11:30

Op zondag 14 december geeft meervoudig Grammy winnares Dionne Warwick een concert in de RAI in Amsterdam.
In haar carrière wint Dionne Warwick maar liefst 5 Grammy’s: De meeste voor Beste Vrouwelijke Vocale prestaties evenals een Grammy voor het platina album ‘Dionne’ uit 1979. In 1985 verzamelde ze Burt Bacharach, Elton John, Stevie Wonder en Gladys Knight om de single ‘That’s What Friends Are For’ uit te brengen. Ook voor dit nummer ontving ze een Grammy.
Dionne Warwick komt uit een muzikale familie. Samen met haar tante Cissy Houston (moeder van Whitney Houston) en haar zusje Dee Dee Warwick begon ze eind jaren vijftig het zanggroepje ‘The Gospelaires’. Door veel op te treden worden ze bekend en Dionne valt op bij Burt Bacharach. Haar eerste single ‘Don’t Make Me Over’ uit 1962 was in Amerika een groot succes en haar nummers werden meteen gecoverd door artiesten als Dusty Springfield en Cilla Black. De Britse markt verovert ze in 1964 met ‘Anyone Who Had A Heart’ en ‘Walk On By’. Hierna volgden de successen elkaar op met nummers als ‘I Say A Little Prayer’, ‘Do You Know The Way To San José’ en ‘I’ll Never Fall In Love Again’.
Barry Manilow schreef later het succesvolle nummer ‘I’ll Never Love This Way Again’ voor haar en in 1982 werkte ze samen met de Bee Gees voor het album ‘Heartbreaker’. De titeltrack van dit album en het nummer ‘All The Love In The World’ werden wereldwijde hits.
Met haar warme en bekende stem laat Dionne ook nu nog het publiek genieten van de vele bekende nummers.
In maart van dit jaar is haar album ‘Why We Sing’ verschenen.

DIONNE WARWICK
Zondag 14 december 2008
RAI Theater - Amsterdam
Entree: € 47, € 50, € 53 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur
Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.