De zoektocht van een singer songwriter in de Verenigde Staten…

18-06-2008 @ 11:17

Lukas Batteau maakt muziek waar traditionele singer/songwriting wordt verweven met invloeden uit de alternatieve jaren´90. Zijn nummers zijn krachtig, sferisch en melodieus. Het spreekt van verlangen, verlaten vlaktes en melancholie. De klanken van een zoektocht waar je meer van wilt weten.
Na een lange zoektocht om de juiste vorm voor zijn muziek te vinden, is Lukas bij Maarten Besseling uitgekomen. Maarten Besseling is oprichter van The Green Motel, de laatste tijd veel in het nieuws met zijn “In a cabin with…” project. Eind april dook Lukas met hem de studio om de EP later dit voorjaar uit te kunnen brengen.
Op 27 april 2008 zijn de opnames van een 7-track EP afgerond getiteld “All Dressed Up And Nowhere To Go”. Een aantal van de nummers staan nu op Lukas’ MySpace als voorproefje. De EP zal de komende maand geperst worden voor de verkoop en in verschillende online winkels, zoals i-Tunes, aangeboden worden. Maar van rust mocht er niet worden genoten. De volgende ochtend stond Lukas alweer op Schiphol om zijn vliegtuig naar de Verenigde Staten te halen.
Lukas trad 8 mei jl. op in de Austin Grill in Silver Spring Maryland en daarna nog een show in Washington DC. Zijn shows waren voor een groot Amerikaans publiek, hij ontving leuke en positieve reacties. Daarna door voor een aantal shows in New York City aan, in Kenny’s Castaways en in Living Room. De laatste is op het moment één van de hotste singer/songwriter podia in New York.

Optredens van Lukas Batteau in de komende periode:
26 juni 2008: Skek, Amsterdam
27 juni 2008: Originalton Campfire Open Air, Duisburg DE
01 Juli 2008: Café Stiels, Haarlem
31 augustus 2008: DB’s, Utrecht (EP release)
04 september 2008: Volta, Amsterdam (EP release)
07 september 2008: Muziekcentrum Kortrijk: Arte Libre, Kortrijk BE
20 september 2008: ZingZong Festiva,l Amsterdam
10 oktober 2008: Platenmoraal, Assen
19 oktober 2008: Cafe de Doelen, Amsterdam

Een verslag van een van de uitverkochte shows in Duitsland op 26 januari 2008: ‘Driving On To Zollhaus’  http://www.youtube.com/watch?v=9FKXOMgllE0

www.myspace.com/lukasbatteau
www.lukasbatteau.com