JUAN LUIS GUERRA OP 1 SEPTEMBER IN DE HEINEKEN MUSIC HALL

03-06-2008 @ 15:03

Op maandag 1 september geeft de Dominicaanse zanger Juan Luis Guerra een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Met zijn meest recente album "La Llave De Mi Corazon" won Juan Luis Guerra in 2007 1 Grammy Award en maar liefst 5 Latin Grammy Awards. Daarmee is hij, samen met de Colombiaanse zanger Juanes, recordhouder van meest ontvangen awards tijdens één Latin Grammy uitreiking. In 2005 gaf Juan Luis Guerra voor het eerst in 12 jaar nog een uitverkocht concert in Ahoy Rotterdam, tijdens zijn 20 Ãnos wereldtournee. In 2008 is hij terug met zijn La Travesia tour.
Juan Luis Guerra werd geboren in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek en deed zijn eerste zangervaring op in zijn schooltijd, hij was een echte ‘niño de las veladas’ (jongen van de feestjes). Hij doorliep het Conservatorium in Santo Domingo en ging vervolgens naar Boston voor een studie aan de prestigieuze Berklee College of Music. Na zijn studie keerde hij terug naar zijn roots op de Dominicaanse Republiek en vormde hij samen met een groep muzikanten Grupo 4.40. Juan Luis Guerra werd een ware superster in zijn thuisland en de optredens met 4.40 resulteerden in een eerste platencontract. De internationale doorbraak kwam met het album "Bachata Rosa" uit 1991 en het aanstekelijke zomernummer met dezelfde titel.
De getalenteerde singer/songwriter blies begin jaren negentig nieuw leven in de Latino muziek. Guerra heeft, als professioneel muzikant van het volk, geëxperimenteerd met diverse muziekstijlen en teksten. Grappige, lichtzinnige merengues en salsa’s wisselt hij af met romantische bachatas gemixt met Afro-pop, jazz en folk songs.
Het is onmogelijk niet in vervoering te raken of te bewegen op de aanstekelijke ritmes van ‘JLG’!

Juan Luis Guerra 'La Travesia Tour'
maandag 1 september 2008
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 55 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur