HOLLANDSE NIEUWE: Frank Verkooyen

02-06-2008 @ 21:29

Frank Verkooyen is geboren en getogen in Breda. De muziek is hem met de paplepel ingegoten. Zijn moeder Riki Verkooyen runde bijna 40 jaar een platenzaak aan de Haagdijk te Breda en zijn (wijlen) vader speelde in een band en had een opnamestudio achter de winkel. Als jochie van 7 jaar trad hij voor het eerst op in de band van zijn vader als trompettist. De eerste stappen naar het podium waren gezet. Tot zijn vijftiende was trompet het enige instrument waar hij zich op toelegde en mocht hij zo nu en dan eens mee met zijn vader. Op zijn 16e werd hij de drummer in de band en zong vervolgens voorzichtig af en toe een regeltje mee met de leadzanger. Al snel werd het repertoire uitgebreid met nummers die Frank voor zijn rekening nam.
Toen de band stopte in 1986 maakte hij een Engelstalige single samen met zijn zus Tosca onder de naam Twice: ‘Come and take me’.
Na wat muzikale experimenten krijgt Frank een contract aangeboden bij Koch International. De eerste single ‘Ja Jij’ slaat bijzonder goed aan. De opvolger ‘Nog een nacht’ zet deze lijn goed door. Een absoluut breekpunt is de single ‘Ik mis je zo’ in 1996. Tevens lanceert Frank vol trots zijn eerste album getiteld ‘In eigen woorden’. Hij begint daarna een opnamestudio aan het Hekven te Breda (The Boom! Music) en gaat uitsluitend produceren en componeren voor andere artiesten, zoals voor Rob van Daal, Grad Damen, Die Knapen, Theo van Cleeff, Marieke, Cooldown Café en zelfs de Vlaamse volksheld Will Tura.
Dat Frank het niet kan laten om ook zelf weer te gaan zingen en nieuw product op de markt te brengen bewijst zijn nieuwe single "Vrij met mij". Het is de voorloper van het album ‘In de wolken’ dat in het najaar uitkomt. Nieuwe sounds en verrassende moderne invloeden zorgen voor een ‘eigenwijze’ Nederlandstalige collectie aan stoere up-tempo songs en gevoelige ballads. Tot september doen we het met de huidige aankomende singlehit "Vrij met mij".

(muziekland)

www.frankverkooyen.nl