ALBUM VAN DE WEEK: Newton Faulkner

25-05-2008 @ 22:44

Newton Faulkner (1985) komt uit Engeland. Vanaf zijn 14e jaar laat hij dreadlocks groeien wat inmiddels zijn handelsmerk is geworden. Sinds 2006 is hij als singer / songwriter actief. In 2006 tekent hij een publishing deal in Engeland bij Peer Music. Optredens volgens o.a. op SXSW in Texas/USA en als support act van Steve Forbert in Engeland. In 2007 tekent hij een labeldeal met Sony BMG. Hij mag dan ook in het voorprogramma optreden van James Morrison, Paolo Nutini en John Mayer.
Juli 2007 verschijnt zijn debuutalbum "Hand built by robots" in Engeland. De singles zijn “I need something” (april 2007), gevolgd door “Dream catch me” (juli 2007) wat een top 10 hit wordt in Engeland. October 2007 volgt “All I got” en december 2007 wordt “Teardrop” op single uitgebracht. Voor Engeland verschijnt begin april jl. “I need something” opnieuw. Voor Engeland zal de laatste single van zijn album “Gone in the morning” worden dat in juli in Engeland uit gaat komen.
Het album “Hand built by robots” heeft inmiddels de #1 positie gehaald in Engeland, Top 10 in Ierland en #5 in Australië.
Newton Faulkner moet het echt hebben van zijn optredens, daar maakt hij enorm veel indruk mee, zowel zijn akoestische optredens als andere zijn indrukwekkend te noemen. Zijn folk-pop-achtige nummers pakken je direct. De muziek van hem doet af en toe denken aan de hits van Mr. Big “More than words” en “To be with you”.
De meeste nummers op zijn albums zijn prettig en melodisch, soms wat kort, maar met 17 tracks krijg je waar voor je geld. En inderdaad hij heeft wat weg van artiesten als Paolo Nutini, Jack Johnson, Ben Harper, maar toch is het grotendeels weer zijn eigen stijl. Een geweldig debuut en ook voor de Benelux een zware aanrader voor de popliefhebbers.
Albumtips: 'I need something', 'Dream catch me', ‘Feels like home’, ‘Gone in the morning’, ‘She’s got the time’, ‘Comfortably slow’.

website:  http://www.newtonfaulkner.com/gb/home/