ROCKIN' PARK NU COMPLEET, met Starsailor, Mêlée en Justin Nozuka

24-04-2008 @ 11:30

Met de bevestiging van Xavier Rudd, Starsailor, Mêlée en Justin Nozuka is het programma van Rockin' Park 2008 compleet. Tijdens deze tweede editie treden er 11 bands verdeeld over 2 podia op. Eerder dit jaar bevestigden we de optredens van Lenny Kravitz, Anouk, Live, Counting Crows, Ben Folds, Beth Hart en Gabriel Rios op Rockin' Park . Het festival vindt plaats op zaterdag 28 juni in het Goffertpark in Nijmegen.
Naast een natuurtalent in tekstschrijven is Xavier Rudd een getalenteerd muzikant. Gitaar, didgeridoo, slide gitaren, djembes en harmonica worden allen door deze eenmansband gespeeld. Volgens eigen zeggen, gaat het tijdens zijn live optredens allemaal om ‘peace and happiness’, waar hij samen met het publiek er een zwoele avond van probeert te maken.
De Britse band Starsailor stond direct aan de top toen ze in 2001 hun eerste album ‘Love is Here’ uitbrachten. De singles ‘Fever’ en ‘Alcoholic’ sloegen aan bij het Nederlandse publiek en ook het tweede album ‘Silence is Easy’ deed het goed. De vier Britten hebben onlangs de opnames van het vierde album afgerond.
Met de hitsingle ‘Built to Last’ heeft het Amerikaanse Mêlée het meer dan verdiend om Rockin’ Park te openen op 28 juni. Het is tevens de eerste echte show van deze band in Nederland.
Met zijn 19 jaar is Justin Nozuka de jongste artiest op Rockin' Park. Hij valt op door zijn volwassen stem en teksten die vaak over de liefde gaan. Vorig jaar kwam zijn debuutalbum 'Holy' uit. Nozuka liet het publiek via myspace bepalen wat zijn eerste single zou moeten worden.
Vooral zijn vrouwelijke fans kozen voor het liefdesliedje 'After Tonight'.
Rockin' Park is een eendaags open-air festival met twee podia. Het festival wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. In 2005 trok het evenement ongeveer 40 000 bezoekers uit heel Nederland. Voor meer informatie zie www.rockinpark.nl.