ALBUM VAN DE WEEK: Db CLIFFORD 'Recyclable'

22-04-2008 @ 12:46

Stevie Wonder playing a Beatles song with Jamiroquai...

db Clifford
(27) is een Engelse Fransman die in Canada woont. Hij schrijft zijn eigen muziek en bespeelt op zijn debuut album ook elk instrument zelf.
Op zijn 5e leert hij pianospelen. Op zijn 11e begint hij met drummen en niet veel later ook gitaar, basgitaar en saxofoonspelen. Op zijn 18e wordt hij toegelaten tot de prestigieuze CIAM School of Music in Bordeaux (Fr). Nadat hij deze studie heeft afgerond vertrekt hij naar Engeland, waar hij in een band speelde, met deze groep speelt hij veel live shows. Na een korte periode in Los Angeles te hebben gewoond, vertrekt hij naar Canada. Door de dood van zijn moeder keert hij terug naar Frankrijk. De wens van zijn moeder is dat hij muzikant wordt. db (Daniël) gebruikt zijn muziek om zijn gedachten en gevoelens te uitten. Begin 2004 heeft hij voldoende goede muziek geschreven, waarna hij teruggaat naar Canada om daar een album op te nemen. Hij zingt en speelt alles zelf, zowel drums, piano, bas, gitaar. Dit is het begin van 'Recyclable', zijn debuutalbum. Via zijn nieuw verworven uitgeverij in Canada komt hij terecht bij Sony BMG-Canada. Maart 2007 verschijnt daar zijn album.
Qua stem doet hij denken aan artiesten als Daniël Powter, Jamiroquai, Stevie Wonder en ook wel aan de muziek van Maroon 5, maar zeker ook het geluid van the Beatles. De kreet hierboven bij de tekst zegt eigenlijk wel alles.
Het album “Recyclable” is het ideale popalbum dat overal past. Wereldwijd zijn er nog niet veel landen aan de slag met db Clifford, maar daar gaat zeker verandering in komen, want dit is te leuk en te goed om te laten liggen. In Canada is hij al zeer succesvol, maar ook in Japan heeft hij met "Recyclable" al een #1 album achter zijn naam staan.
'Simple Things' een vooral vrolijk maar ook simpel liedje. 'Don't Wanna' klinkt erg lekker en doet denken aan Daniël Powter. ‘I Have A Dream’ is geïnspireerd door de toespraak van Martin Luther King Jr.
30 maart jl. gaf DB een optreden in de bovenzaal van het Amsterdamse Paradiso. De dag ervoor trad hij zelfs op tijdens een jazzfestival in Bussum. Live is hij een echt podiumdier dat heeft hij bij deze optredens voor alle aanwezigen duidelijk bewezen. De veelzijdigheid en het talent van deze artiest is een feit!

Release: 31 maart 2008
Label: sony bmg

website: http://dbclifford.nettwerk.com/

Tracklist:
01. Simple Things
02. Don’t wanna
03. Should I wait
04. Give me another day
05. About a girl
06. All alone
07. One track mind
08. I think you understand
09. The world is coming to an end
10. I have a dream