NIEUWE CD THE ORIGINAL VAN BEEF VERSCHIJNT OP 7 APRIL VIA BERTUS

11-03-2008 @ 14:51

Beef brengt op 7 april een nieuw studioalbum uit, getiteld The Original. Met de productie voor het eerst sinds debuutalbum Flexodus (1999) weer in eigen handen, zorgt de groep voor een afwisselend geluid en laat een vernieuwde, zeer geïnspireerde band horen. The Original zal op 10 april worden gelanceerd in P60 in Amstelveen.
In 2007 had Beef nog een onverwachte internethit met hun swingende uitvoering van de Krezip klassieker ‘I Would Stay’. Op het nieuwe album staat een nieuwe versie inclusief gastvocalen van Jaqueline Govaert. Andere verrassende bijdragen komen van de getalenteerde Nederlandse soulzangeres Leona en de Surinaamse reggae/dancehall ster Kenny B.
The Original telt veertien songs en naar eigen zeggen is de band op dit album “met alle ervaringen van de afgelopen albums in de achterzak teruggekeerd naar de ChopShop” oftewel hun roots. Dit vertaalt zich naar een gevoel van speelsheid die op het nieuwe album duidelijk terug te horen is. Beef weet opnieuw verschillende genres als reggae, ska, maar ook funk en rock samen te smeden tot een eigen en unieke sound.
Jullie nieuwe plaat is er eentje waar we niet alleen in Nederland iets aan hebben. Het ronkt, gromt, groovt (hoe schrijf je dat?), stuitert,  swingt mijn speakers uit. Goddank  ben ik geen recensent, want dan zou  ik niet weten waar ik mijn azijn moest uitgieten... De nieuwe Beef is één groot feest voor het oor èn voor de ziel. Dank jullie wel voor deze plaat, en dat Nederland en verre omstreken er maar plat voor mag gaan...(Peter Slager - BLØF)
Deze nieuwe cd van Beef staat met stevige benen in de reggaetraditie, maar klinkt toch zeer hip & modern.Recht voor z'n raap muziek.En wàt een zanger is Pieter Both. (Henny Vrienten - DOE MAAR)
The Original klinkt spontaan en in your face, alsof  je als luisteraar zelf met ze in de studio zit. (Perquisite-Pete Philly & Perquisite)
Beef wist het grote publiek te bereiken met singles als ‘Late Night Sessions’, ‘Alice’ en ‘Cashing The Money’, won een Zilveren Harp en heeft live een goede reputatie en staat van dienst opgebouwd met optredens in binnen- en buitenland. De groep staat bekend als één van Nederlands beste live acts en zal deze titel met een nieuwe show tijdens The Original Tour in 2008 zeker prolongeren.

Beef
- guilty of bringin’ Reggae Music to the People - since 1998