Eindelijk nieuw album van STEVE LUKATHER: "EVER CHANGING TIMES"

26-02-2008 @ 15:38

Steve Lukather is bij het grote publiek vooral bekend als zanger/gitarist van Toto. Echter zijn solocarriere is inmiddels van langere duur. Als gitarist werkte hij o.a. mee aan het best verkochte album allertijden "Thriller" van Michael Jackson.
Vooral in Japan is Steve enorm populair. Het eerste solo album van Lukather verscheen in 1989, getiteld "Lukather".
Ever changing times” is Steve Lukather’s 4e gezongen solo-album en zijn eerste in 10 jaar. De elf songs kwamen in diverse periodes tot stand, tussen de verschillende tournees door die Toto (waar hij uiteraard zanger, gitarist en boegbeeld is!) vorig jaar ondernam en werden gemaakt op de klassieke manier, muzikanten die samen in één ruimte muziek maken. Het resultaat is een album dat nog steeds melodieus is maar dat wel wat harder rockt dan Toto. Lukather’s zoon Trevor schreef mee aan twee songs op de cd en zijn dochter is op één nummer te horen als zangeres. Andere gasten op het album zijn ex-Toto-zanger Joseph Williams en Chicago’s Bill Champlin. Ook Leland Sklar, Steve Weingart, Jeff Babko, Randy Goodrum, Lenny Castro, John Pierce, Abe Laboriel Jr. en Steve Porcaro werkten aan het album mee. ‘Luke’ tourt in maart/april door Australie, Nieuw Zeeland, Indonesie, Japan, Philipijnen, Korea.
In mei volgt Europa met optredens o.a. in Duitsland (21-24 mei in Keulen). Nadere info over de Europese optredens volgt nog.
bestelnummer CD: FRCD363
(frontiers/rough trade)
Releasedatum: 22-02-2008