THE BLACK CROWES KOMEN VOOR CONCERT NAAR AMSTERDAM

15-01-2008 @ 15:31

Op vrijdag 11 april komt de Amerikaanse op blues georiënteerde rockband The Black Crowes voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Deze show maakt deel uit van een tour ter promotie van het nog te verschijnen nieuwe studioalbum 'Warpaint'. Nadat The Black Crowes eerst op tournee gaan door Amerika en Australië, doen ze Europa aan. Hier hebben ze slechts twee optredens gepland staan, waarvan één in Londen en één in Amsterdam.
Wereldwijd hebben The Black Crowes al meer dan 20 miljoen albums verkocht. Ook in Nederland hebben ze al flink wat successen achter hun naam staan. Songs als 'Jealous Again', 'Remedy' en 'Hotel Illness' behaalden hoge noteringen in de hitlijsten. Het debuutalbum 'Shake Your Money Maker' uit 1990 werd vijf en de opvolger 'Southern Harmony and Musical Companion' twee keer bekroond met de platinum status.

Op 3 maart a.s komt het zesde studioalbum, getiteld 'Warpaint' uit. Op dit album, maar ook gedurende de komende tour, doen twee nieuwe bandleden mee; tweede gitarist Luther Dickinson en keyboardist Adam MacDougall. Samen met zanger Chris en gitarist Rich Robinson, drummer Steve Gorman en bassist Sven Pipien zorgen ze voor de avontuurlijke mix van rock, blues, country, soul en gospel die The Black Crowes blijft kenmerken. Op 22, 23 en 24 maart 2006 waren The Black Crowes voor het laatst in Nederland met drie uitverkochte wervelende shows in de Amsterdamse Paradiso. Op 11 april 2008 bewijzen de zes mannen van The Black Crowes in de Heineken Music Hall nog lang niet uitgespeeld te zijn.

Voor meer informatie:
www.blackcrowes.com
THE BLACK CROWES
Vrijdag 11 april 2008
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: € 49 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur