Omzet Free Record Shop gestegen

09-01-2008 @ 23:27

* Omzet Free Record Shop gestegen met bijna 20% in eerste kwartaal
* Omzet hardwareproducten gestegen met 150% in eerste kwartaal
* Meer klanten en hogere besteding
* Muziekomzet laat plus zien

Free Record Shop heeft in het eerste kwartaal van het huidig boekjaar (oktober-december 2007) een omzetgroei behaald van bijna 20% in haar vier belangrijkste productgroepen (CD, DVD, Games en Hardware). Bovendien namen de internetverkopen fors toe.
Alle productgroepen van Free Record Shop hebben in de afgelopen drie maanden een aanzienlijke groei laten zien. Zowel het aantal klanten als de gemiddelde besteding was ruim hoger dan vorig jaar.
Grootste stijgers zijn de productgroepen games en hardware. Consoles zoals de Nintendo Wii, Playstation 3 en Nintendo DS Lite zorgden ervoor dat de omzet van hardwareproducten met ruim 150% steeg ten opzichte van de omzet van het jaar ervoor. Ondanks de vaak negatieve berichtgeving over muziek, is de omzet in deze productgroep bij Free Record Shop aanzienlijk gestegen. Onder andere de nieuwe releases van André Hazes, Anouk en Paul de Leeuw zorgden voor de omzetplus. De hogere DVD verkoop werd gestimuleerd door kaskrakers als Pirates of the Carribean 3, de animatiefilm Ratatouille en televisieseries, zoals Gooische vrouwen en Prison Break.
Free Record Shop verwacht de groei dit boekjaar, lopend tot 30 september 2008, door te zetten.

bron: www.freerecordshop.nl