NIEUWE ANNIE LENNOX MET 23 ZANGERESSEN

02-01-2008 @ 14:33

Annie Lennox (1954) is de uit Schotland afkomstige zangeres die vooral bekend is geworden als de zangeres van The Eurythmics samen met Dave Stewart.  
Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar ging door een stevige ruzie tussen Annie en Dave, gaat Annie Lennox verder als soloartieste. Haar debuutalbum "Diva" verschijnt in 1992 met 3 hits: "Why", "Walking On Broken Glass" en "Little Bird".
Haar tweede soloalbum "Medusa" verschijnt in 1995. De grote hit van dat album "No More `I Love You's'" wint een Grammy Award in 1996. Het nummer is een cover van The Lover Speaks. Het album Medusa bestaat volledig uit covers van o.a. Al Green, Pretenders en the Temptations.
Lennox spreekt zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoeten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. Het resulteert in wederom een samenwerking voor een nieuw album van Eurythmics in 1999.
In 2003 wint Annie Lennox een Oscar voor het beste filmlied afkomstig uit de film The Lord of the Rings: The Return of the King voor het nummer Into the West. In 2003 verschijnt ook het 3e solo-album "Bare". Van het album komen geen hitsingles.
Op 4 juli 2006 ontvangt Annie Lennox een eredoctoraat van een Schotse Academie voor Muziek en Drama.
Oktober 2007 verschijnt het 4e solo-album "Songs of Mass Destruction". De
eerste single is "Dark Road". Als tweede single verschijnt nu "Sing" gezongen door Annie met The choir of 23: waarin 23 vrouwelijke collega-wereldsterren zoals Shakira, Dido, Celine Dion, Sugababes, Christina Aguilera en Madonna.

website: http://www.annielennox.com/