VELVET REVOLVER GEEFT CONCERT IN HMH AMSTERDAM

17-12-2007 @ 18:05

Op dinsdag 1 april 2008 geeft de Amerikaanse hardrockband Velvet Revolver een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Velvet Revolver zag het levenslicht in 2002, nadat de karakteristieke gitarist Slash, drummer Matt Sorum en bassist Duff McKagan ontdekten dat er na het uiteenvallen van Guns N' Roses nog steeds muzikale chemie bestond tussen de drie top-muzikanten. Samen met zanger Scott Weiland (voormalig zanger van de Stone Temple Pilots) en tweede gitarist Dave Kushner bracht Velvet Revolver in juni 2004 het debuutalbum Contraband uit. Dit album is wereldwijd drie miljoen keer over de toonbank gegaan en kwam in Amerika binnen op #1 van de Top 200 Album Charts. Bovendien was de hit 'Slither' genomineerd voor een Grammy Award. Ook met de songs 'Fall To Pieces' en 'Dirty Little Thing' boekte de band succes. Op 2 juli jl. lag het tweede album van Velvet Revolver op de planken. Het album is getiteld Libertad, het spaanse woord voor vrijheid. Het thema 'vrijheid', op zowel persoonlijk als sociaal vlak, loopt dan ook als een rode draad door het album. De nieuwe single 'The Last Fight' wordt begin 2008 gelanceerd. Velvet Revolver stond eerder dit jaar nog op de Mean Stage van Fields of Rock. En nu mogen we op 1 april 2008 de mannen van Velvet Revolver verwelkomen in Amsterdam.
Leden van de Live Nation website krijgen dan tot donderdag 13 december 17.00 uur, dus vóór de reguliere kaartverkoop, de gelegenheid om kaarten voor het concert van Velvet Revolver te bestellen via www.livenation.nl.
Voor meer informatie: www.velvetrevolver.com en www.mojo.nl.
VELVET REVOLVER 
Dinsdag 1 april 2008
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: € 35 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur