Tiësto's Elements of Life genomineerd voor Grammy Award

13-12-2007 @ 12:19

Op 6 december is Tiësto’s album ‘Elements of Life’ genomineerd voor de meest prestigieuze award in de internationale muziekindustrie: een Grammy in de categorie voor het beste Electronic/Dance album. Het succes van ‘Elements of Life’, uitgebracht door Black Hole Recordings, blijft voortduren met nu al meer dan 72.000 verkochte exemplaren in de VS en gouden en platina platen in diverse andere landen wereldwijd. De andere genomineerden in deze categorie zijn Justice, LCD Soundsystem en the Chemical Brothers.
Ter promotie van zijn album is Tiësto al geruime tijd bezig met zijn succesvolle Elements of Life wereldtournee met o.a. optredens in de LA Sports Arena voor 15.000 mensen en de prestigieuze Hammerstein Ballroom in New York. Met uitverkochte shows van Noord- tot Zuid-Amerika, Europa, Zuid-Afrika en Azië worden wereldwijd honderdduizenden mensen bereikt.
Het is altijd een droom van me geweest om genomineerd te worden voor een Grammy. Ik heb meer dan een jaar aan dit album gewerkt en daarom ben ik ontzettend blij met deze nominatie”, aldus Tiësto. “Het is een erkenning voor al het harde werk!
Grammy genomineerden worden gekozen volgens een stemmingsprocedure van ingewijden en platenmaatschappijen die verschillende artiesten aandragen. Deze inzendingen worden beoordeeld door 150 experts uit verschillende disciplines van de internationale muziek industrie.
De Grammy Award worden dit keer voor de 50ste keer uitgereikt. Dit jubileum zal plaats vinden in Los Angeles op 10 februari 2008.