Fine Fine Music 2007

15-11-2007 @ 10:14


One fine mornin' she hears a New York station
She doesn't believe what she heard at all
She started dancin' to that fine fine music
You know her life was saved by rock 'n' roll


'Rock & roll' - The Velvet Underground

Goeie muziek zat, alleen je moet er net even tegenaan lopen; in de platenzaak, op het wereldwijde web of in de club... Om het lot een beetje te helpen is er in december weer een Fine Fine Music-tour langs de beste popzalen van Nederland. Elke avond speelt een grote act in een andere setting: vorig jaar was dat Spinvis (Op Z’n Eentje), dit keer doet Johan een akoestische set. Johan wordt alle avonden vergezeld door de up & coming bands als Hospital Bombers en Scram C Baby en op verschillende avonden door chique nieuwe fenomenen als Anni Rossi, Fixkes, The Tellers en The Madd. Tijdens de avonden spelen die artiesten uiteraard op de bühne, maar ook worden er kleedkameroptredens gegeven. Deze worden opgenomen en linea recta op www.finefinemusic.com geplaatst.

Gastheer van dit avondvullende programma is telkens DJ St. Paul van de Pop-o-Matic en Helter Skelter die ook nog 's een popquiz-achtig iets presenteert.
Om de tour te ondersteunen zal ook dit jaar een Fine Fine Music-verzamelalbum verschijnen, die door de popspeciaalzaken gratis wordt weggeven bij wat deze als Fine Fine Music beschouwen.
Ook de vormgeving is markant. Waar vorig jaar Hanco Kolk de verzamelabums en posters van een tekening voorzag, heeft dit keer Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke) het thema Fine Fine Music geillustreerd.
Fine Fine Music start op Sinterklaasavond in Paradiso, Amsterdam.

wo 05 dec: Amsterdam - Paradiso
do 06 dec: Den Haag - Paard van Troje
za 08 dec: Zwolle - Hedon
zo 09 dec: Rotterdam - Rotown
do 13 dec: Tilburg - 013
za 15 dec: Oss - Groene Engel
zo 16 dec: Utrecht - Tivoli
wo 19 dec: Nijmegen - Doornroosje
do 20 dec: Groningen - VERA
vr 21 dec: Deventer - Burgerweeshuis

Meer informatie is beschikbaar op www.finefinemusic.com