Massale belangstelling voor DVD Harry Potter and The Order Of The Phoenix

15-11-2007 @ 09:41

Succesvolle 5e verhaal vanaf 14 november in meer dan 4.000 winkels beschikbaar
De belangstelling voor de DVD Harry Potter and The Order Of The Phoenix (Harry Potter en de Orde van de Feniks) overtreft alle verwachtingen. In Nederland is 5e film naar het boek van J.K. Rawling sinds 14 november massaal beschikbaar in meer dan 4.000 winkels en daar gingen op de eerste dag vele duizenden DVD´s over de toonbank. Van deel 1 tot en met 4 meer zijn inmiddels meer dan 4,5 miljoen exemplaren verkocht. Harry Potter and The Order Of The Phoenix wordt onder de aandacht van het publiek gebracht aan de hand van een groots Harry Potter schouwspel op de winkelvloer binnen de thematiek van de film en daarnaast voert Warner Home Video een uitgebreide reclamecampagne uit op radio, televisie en in printmedia.

Harry Potter and The Order Of The Phoenix wordt door Warner Home Video, een Warner Bros. Entertainment Company, gelijktijdig in 90 landen op DVD uitgebracht. Het is daarmee wereldwijd de grootste DVD-introductie aller tijden. De mondiale bioscooprelease bracht tot dusver 924 miljoen dollar op.

Warner Home Video brengt in Nederland een 2-disc special edition uit, die behalve de film een DVD-rom bevat met talloze extra´s. Parallel hieraan komt de film uit op HD DVD (2-disc) en Blu-ray (1-disc). Het unieke van de HD DVD is de ´extra´ waarmee kijkers hun favoriete scènes uit de film met elkaar kunnen delen via internet.

Synopsis - Lord Voldemort is terug, maar het Ministerie van Toverkunst doet zijn uiterste best om te voorkomen dat de magische gemeenschap de waarheid hoort, bijvoorbeeld door Dorothea Omber, ambtenaar van het ministerie, te benoemen tot de nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten op Zweinstein. Als Omber weigert om praktijkles te geven halen Ron en Hermelien Harry over om in het geheim een select groepje leerlingen te trainen voor de komende strijd. Een verschrikkelijke krachtmeting tussen goed en kwaad vindt plaats in deze betoverende filmversie van het vijfde boek van J.K. Rowling in de Harry Potter-serie.
(warner home video)