ZUID AFRIKAANS TALENT CHRIS CHAMELON OP TOURNEE DOOR NL

06-11-2007 @ 11:59

Chris Chameleon is een singer-songwriter, geboren en getogen in Johannesburg/Zuid Afrika, maar met de benaming singer-songwriter doe je hem op voorhand al tekort. Want Chris Chameleon is meer dan dat, hij is behalve zanger en liedjesschrijver ook een verhalenverteller en iemand die waar-ie komt het publiek begeestert met z'n voordracht. In Zuid-Afrika is Chris Chameleon een hele grote meneer en anno 2007 is hij vastbesloten ook het publiek in de Lage Landen voor zich te winnen. Excelsior Recordings brengt in dat verband Chris Chameleon's jongste Afrikaanstalige album "Ek vir jou" hier uit.
Ter promotie van die album-release is Chris sinds 19 oktober jl. zijn "EK VIR JOU" tournee begonnen.
Het album is het eerste werk van Chris Chameleon dat in de Benelux officieel uit wordt gebracht. "Ek vir jou" is sinds 5 november in de alle cd winkels in de Benelux te koop en uiteraard ook te verkrijgen bij de concerten van Chris Chameleon.
Een paar maanden geleden tekende de succesvolle Zuid-Afrikaanse artiest Chris Chameleon een platencontract voor het Afrikaanstalige album "Ek vir jou". Dit album was binnen een maand tijd al goed voor een gouden album in zijn thuisland (20.000 stuks). Ook dit album is succesvol in Zuid Afrika, net zoals zijn eerdere albums, die allemaal kort na het verschijnen goed waren voor een gouden of zelfs platina album. Zijn vorige album is beloond met de titel: Beste Afrikaanstalige album van 2006. Chris heeft nu samen met het Nederlandse Excelsior Recordings besloten zijn nieuwste album in de Benelux uit te brengen en deze plaat te ondersteunen met een volle tournee door de Benelux. Chris Chameleon en Excelsior Recordings hebben beide hoge verwachtingen voor de Benelux voor wat betreft de muziek van de Chameleon!    
"Ek vir jou" vertelt het verhaal van de ontwikkeling van een romantische relatie: van liefde op het eerste gezicht tot en met het uiteindelijk verbreken van de relatie. Chris Chameleon's is heer en meester in het schrijven en brengen van pakkende liedjes. Elke van de 11 tracks op het album zouden zo sterke singles kunnen zijn, terwijl ze samen toch nog voor een chronologisch geheel vormen.

De EK VIR JOU Benelux tournee omvat maar liefst 22 optredens tussen 19 oktober en 29 november 2007. Vele kansen dus om te genieten van de show die Chris op zijn markante manier weet te brengen. Chris Chameleon heeft een ruime podium ervaring. In de jaren 1997 - 2004 was hij de voorman van de ook in de Benelux bekende band Boo! die het in het popcircuit van de Lage Landen uitstekend deed. Zij wisten met groot gemak meerdere malen zalen te vullen als bijvoorbeeld De Paradiso Amsterdam, 013 Tilburg, Paard Den Haag, Tivoli Utrecht. Ook op festivals was Chris met zijn band verrassende act!
Solo is de zanger een andere richting ingeslagen. Net zoals een Kameleon past Chris zich zo nu en dan aan en brengt nu luistermuziek (Afrikaans/Engels/Nederlandstalig), waarbij Chris maar al te goed weet hoe zijn publiek aan zich te binden. Zijn stem maakt soms onnavolgbare capriolen langs de 4 octaven die hij met zijn stem weet te bereiken.
 
Naast solo optredens, is Chris ook op tournee als speciale gast bij de theatertournee van Spinvis in Nederland. (www.spinvis.nl)
De zanger zal  de opwarmer zijn voor de concerten van Spinvis, die het op zijn beurt een eer noemt om één van de populairste Zuid-Afrikaanse artiesten op tournee te hebben in Nederland.   
Chris Chameleon zal tijdens zijn tournee door de Benelux uiteraard nummers brengen van het nieuwe album, maar ook werk van zijn eerdere solo albums. Daarnaast zijn er ook liedjes uit zijn Boo! periode te verwachten, maar dan in een heel ander jasje.
 
Chris Chameleon Ek Vir Jou Benelux tour 2007
vervolg;
Wo 07.11.2007 DBs – Utrecht NL Solo show
Do 08.11.2007 De Meenthe – Steenwijk NL (Support Spinvis)
Vr 09.11.2007 Schouwburg De Kring – Roosendaal NL  (Support Spinvis)
Zo 11.11.2007 Frowijn – Nijmegen NL Solo show
Wo 14.11.2007  Theater Junushoff – Wageningen NL (Support Spinvis)
Do 15.11.2007  Stadsgehoorzaal Vlaardingen – Vlaardingen NL (Support Spinvis)
Za 17.11.2007  Philharmonie – Haarlem NL (Support Spinvis)
Zo 18.11.2007  De Kobbe – Mortsel B (10.30 uur) Solo show
Zo 18.11.2007 Effenaar – Eindhoven NL Solo show
19-22 nov: performances in the UK
Vr 23.11.2007 Agora – Lelystad NL (Support Spinvis)
Za 24.11.2007 Theater in de Muze – Noordwijk NL (Support Spinvis)
Zo 25.11.2007 Musicon – Den Haag NL Solo show
Di 27.11.2007 Theater de Mythe – Goes NL (Support Spinvis)
Wo 28.11.2007 Schouwburg Amstelveen – Amstelveen NL (Support Spinvis)

Release van Ek vir jou: 5 November 2007.

Bezoek de website voor updates:
www.chrischameleon.com
www.myspace.com/chrischameleon
www.excelsior-recordings.com