LARA, HOLLANDS MET INTERNATIONALE ALLURE!

24-10-2007 @ 21:29

Bij mij moet het om de inhoud gaan, niet de buitenkant”
That’s It Baby”, de tweede single van Lara (18), heeft alles in zich om een dikke hit te worden; een catchy nummer, een zwoele videoclip, prachtige backing vocals van de Amerikaanse zangeres Sandra St. Victor (o.a. Family Stand, Chaka Khan, Prince) en Caroline Dest (Soulvation), een krachtige productie van Marcel Bultman en vooral een talentvolle, gedreven artieste die precies weet wat ze wil. That’s it Baby!
De afgelopen twee jaar werkt Lara met verschillende producers. Één van hen, Eelco Bakker, is verbonden aan een reclamegeluidsstudio waar ze op zoek zijn naar een passende stem voor een commercial. Hij zegt tegen haar: ‘We hebben een Missy Elliot-achtig r&b ding, misschien wil jij daar een demo voor inzingen?
Lara: ‘Toen ik dat aan het inzingen was, vroeg de andere producer, Marcel Bultman, of ik het bij hem ook wilde inzingen. Het is gebruikelijk dat een klant uit 2 versies kan kiezen.'
De tweede versie wordt door de klant gekozen en is de basis voor “That’s It Baby”. De commercial is zo succesvol dat mede dankzij de stem van Lara maar liefst 97% van de kijkers de reclame kent. Daarmee is de basis gelegd voor de start van de carrière van een nieuw Nederlands talent. De platenmaatschappij FC Walvisch, de klant en het management slaan de financiële handen ineen. Het resultaat is niet alleen een catchy single, maar ook een prachtige videoclip die in de Amsterdamse discotheek Odeon is geschoten door de gebroeders Faber. Onder de maar liefst vijftig figuranten herkennen we Carolien Spoor (Florien in GTST), Jon Karthaus (Zoop) en Geza Weisz (Timboektoe).
Lara is een naam om te onthouden. Een jonge zangeres die ondanks haar leeftijd precies weet waar ze heen wil: Het gaat om de inhoud, muziek maken, niet om de buitenkant. En daar wil zij helemaal voor gaan. Ook weet ze inmiddels welke kant ze muzikaal op wil: Een mix van oude soulplaten uit de platenkast van haar vader – Marvin Gay, Otis Redding, Alain Tussaint – en pop zoals Christina Aquilera, Britney Spears en vooral Beyonce, een van haar grote voorbeelden.
Dat Lara’s vocale talent niet onopgemerkt is gebleven blijkt wel uit de warme belangstelling van Nederlandse producers/zangers als Llewy van Relax, Alain Clark, die op dit moment zelf hoog in de hitlijsten staat met This Ain’t Gonna Work en het producersduo Beat Royalty. Dit duo staat onder contract bij EMI USA en werkt vanuit Los Angeles met de Amerikaan Brad Gilderman (o.a. Beyonce, Mariah Carey, Tony Braxton, Destiny’s Child, Babyface). Daarmee ligt voor Lara ook de weg naar de rest van de wereld open.

Over hoe het allemaal begon:
Als kind was ik heel verlegen en toen ik een jaar of zeven, acht was heeft mijn moeder me op de Gooise Muziekschool aangemeld om er voor te zorgen dat ik wat opener werd’, aldus Lara.
Een goede beslissing. Zingen, dansen en acteren vindt ze geweldig. Het Open Podium op haar school grijpt ze aan om zich voor maar liefst vijf onderdelen op te geven.
Dat was de eerste keer dat ik dacht: Misschien kan ik beter zingen dan gemiddeld. Terwijl ik daar echt stond als een stijve plank.
Met andere woorden: Er is nog ruimte voor groei. En dat is ook precies wat ze wil, zichzelf verder ont- wikkelen. Ze doet nog een paar musicals en, als ze daarop is uitgekeken zet ze de volgende stap.
Lara: ‘Ik wilde zelf schrijven, mijn emoties erin kwijt.’
Via via komt ze bij Wiboud Burkens terecht, toetsenist bij o.a. Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Kim Lian en Anouk. Samen met hem schrijft ze haar eerste single, “Fed Up”.
Daar werd zo enthousiast op gereageerd dat we er in eigen beheer een clip bij hebben gemaakt en die is in 2006 uitgebracht.’
Fed Up” komt uiteindelijk op #17 in de Top-100. En op # 6 in de Kids Top-20. Mede dankzij de videoclip!
In die tijd had je de Box nog. Maar het duurde heel lang voor het werd uitgezonden; want ik was niet urban genoeg, of te poppy en ik ben blond, dat kon allemaal niet’, verteld Lara. ‘Op een dag kom ik thuis van school, zet de tv aan en opeens zag ik mezelf op tv. Dat is toch wel.., heel bizar.

Meer over Lara is te lezen, te horen en te zien op:
http://www.laraonline.nl en http://www.myspace.com/laratracks
De clip is te zien op: http://nl.youtube.com/watch?v=f4QmvO7aPyc