Nieuw album + single van SEAL

16-10-2007 @ 10:12

Op 9 november verschijnt het vijfde studio-album van drievoudig Grammy winnaar SEAL, getiteld ''System''.
Het nieuwe album is geproduceerd door niemand minder dan Stuart Price, die ook de productie van het laatste album van Madonna, ''Confessions On A Dancefloor'' voor zijn rekening nam. Naast de ijzersterke up-tempo single Amazing staan er ook ballads op zoals Wedding Day. Deze ballad schreef SEAL voor zijn vrouw Heidi Klum, ter ere van hun huwelijksfeest.
"SYSTEM is a return to my roots. I wanted to go back to the guitar, to the very first instrument I wrote Crazy and Killer on and get back to the fundamentals of what I really love to do.” -SEAL
Seals muzikale carrière begon in 1989, toen hij een demo-opname uitbracht. In 1990 beleefde SEAL zijn eerste hit met Killer, een samenwerking met techno artiest Adamski. Zijn solo-debuut single Crazy haalde in Nederland de #1 positie en zorgde voor wereldwijd succes; zo ook een top 10 notering in de Amerikaanse Billboard Charts. Later scoorde hij nog hits met Prayer for the Dying en Kiss from a Rose. Dat laatste nummer was de titeltrack van de film Batman Forever.
(warner music)