'The Girls' in de TMF Kweekvijver & 3FM Serious Talent Tour

08-10-2007 @ 14:42

The Girls is de derde band die gaat spelen in de TMF Kweekvijver & 3FM Serious Talent Tour. Dit doen ze met de eerder bekend gemaakte bands Jeremy’s en Good Things End.
De tour die 27 september in Haarlem is begonnen, is een samenwerkingsverband van Agents After All, TMF Kweekvijver en 3FM Serious Talent. Met drie jonge, opkomende bands, die ook nog eens allemaal winnaar zijn geweest van TMF Kweekvijver en de 3FM Serious Talent wedstrijd, crossen we het hele land door. De aanstekelijke punkpopband Jeremy’s, de rockband met een gothic-edge Good Things End en de brutale band The Girls.

The Girls
The Girls zijn jong, hip en grappig en maken vooral daarover liedjes. En dat soort liedjes zijn, zoals ieder jong, hip, grappig en mooi meisje weet, doorgaans prima mee te zingen. En hoewel Meppel niet bepaald dezelfde brutale rebellie uitademt als hun optredens, heeft de geografische ligging van hun woonplaats er wél voor gezorgd dat de band zich binnen no-time de Grote Prijs van Drenthe op hun naam wist te schrijven, slechts een half jaar na de eerste oefensessie. The Girls hadden al de eer om het podium te delen met een band als Razorlight en ze staan te trappelen om nog meer kilometers te maken. De eerste single Best Shot is het ideale visitekaartje van the Girls; niet uit je kop te krijgen en zo'n liedje waar je energie van krijgt. De clip bij het nummer sluit ook naadloos aan bij de branie van de boys uit Meppel.
 
Jeremy’s
Jeremy’s energieke eerste single ‘Saturday’ is volop te zien op TMF met hun gloednieuwe Kweekvijver-video. Bovendien lopen ze als 3FM Serious Talent-winnaar de deur inmiddels meer dan plat bij 3FM. Een citaat van Giel Beelen zegt al genoeg: ‘…dit bandje heeft maar één nadeel: je gaat er zo hard van rijden!’

Good Things End
Een introductie is niet meer nodig. Good Things End won zelfs dé 3FM Serious Talent-award en was de afgelopen winter niet van radio en tv af te slaan met hun hitsingle ‘I know’. De band werkt op dit moment met volle overgave aan hun debuutalbum, dat ijzersterk belooft te worden! Tijdens deze tour geeft de band speciaal voor ons alvast een voorproefje van wat we kunnen verwachten… Mis het niet!

Boekingskantoor Agents After All is net als 3FM en TMF zeer actief met het ontdekken en ondersteunen van nieuw Nederlands talent. De tour is dan ook dé ultieme manier om deze jonge bands in populaire Nederlandse zalen te laten rocken en om jullie te trakteren op goede shows.
Benieuwd geworden naar wanneer en waar deze bands optreden?
Hieronder staan de resterende van de 10 zalen waar de TMF Kweekvijver & 3FM Serious Talent Tourbus zullen staan:
11-10  Ekko – Utrecht  (www.ekko.nl)
18-10  Merleyn – Nijmegen (www.merleyn.nl
19-10  Romein – Leeuwarden (www.poppodiumromein.nl)
20-10  Atak – Enschede (www.atak.nl)

3FM Serious Talent
3FM riep in maart 2006 alle getalenteerde onbekende bands en artiesten in Nederland op een kwalitatief visitekaartje af te geven. Via 3FM Serious Talent kunnen beginnende bands en artiesten demo’s uploaden naar serioustalent.nl. De 3FM muziekredactie beoordeelt alle demo’s en wanneer de inzending 3FM geluid brengt, is de weg vrij naar de playlist van het online radiostation op SeriousTalent.nl en kans op 3FM airplay.
Ruim 1000 bands hebben zich aangemeld voor 3FM Serious Talent. De 3FM muziekredactie selecteerde 197 bands die nu te beluisteren zijn op de online player via de 3FM site. 17 Serious Talent Bands zijn inmiddels op 3FM te beluisteren geweest.
Vanuit de playlist op de site kiezen muziekredactie én luisteraars van 3FM uiteindelijk de beste demo’s. Deze bands zijn als 3FM Serious Talent te horen van maandag tot en met vrijdag tussen 19.00 en 01.00 en de zondag tussen 18.00 en 20.00 uur op de zender die aan de wieg heeft gestaan van veel Nederlandse bands en artiesten.
Voor meer informatie over 3FM Serious Talent: www.serioustalent.nl.

About Agents After All

Agents After All is een nieuwe naam in de muziekindustrie. Het bedrijf houdt zich sinds oktober 2004 vanuit Amsterdam bezig met de boekingen van ondermeer Ilse DeLange, Krezip en The Sheer.
Naast het boeken en programmeren van Nederlandse acts op festivals zoals Lowlands, verzorgt Agents After All het artiestenmanagement van Brainpower, Daniël Lohues, Veldhuis & Kemper en Hind. Daarnaast is Agents After All partner in hét urban boekingskantoor van Nederland; Topbillin'.
In het najaar van 2006 is Agents After All Theater opgericht; een nieuw theaterbedrijf met stevige fundamenten. In Agents After All Theater komen de creatieve ideeën en ervaring samen van Night of Comedy, Earth Beat Entertainment en Agents After All. Dat vertaalt zich ook direct in het aanbod van grote namen als BLØF, Racoon, De Lama's, Mariza en groeibriljanten als Sara Tavares, Hind en de verhalen vertellende troubadour Daniël Lohues.
Websites: www.agentsafterall.nl
www.topbillin.nl
www.agentsafterall-theater.nl

TMF Kweekvijver samen met de Rabobank
Nederland bruist van het jonge talent, maar het is voor beginnende artiesten moeilijk om door te breken omdat ze de juiste contacten missen. Juist díe contacten wil TMF graag aan deze talenten leveren. Zo krijgt onbekend talent een gouden kans. TMF Kweekvijver roept jonge artiesten en regietalenten op om mee te doen met deze uitdaging. In samenwerking met de Rabobank coacht TMF jonge beginnende artiesten op financieel en creatief gebied.
About MTV Networks Benelux
MTV Networks Benelux is marktleider op het gebied van muziek- en jongeren televisie in Nederland en Vlaanderen. Dagelijks ontvangen zo’n 7 miljoen huishoudens in Nederland en 2,3 miljoen huishoudens in Vlaanderen de zenders MTV, TMF en Nickelodeon. Op dit moment maken in Vlaanderen MTV, TMF en Nickelodeon deel uit van deze Benelux-divisie. In Nederland behoort ook Comedy Central tot het pakket. MTV Networks Benelux is actief met de digitale zenders MTV Brand New, TMF NL, TMF PARTY, TMF PURE en Nick Jr., Nick Toons en Nick Hits. Daarnaast biedt de onderneming nog het mobiele kanaal MTV Shorts aan en een on demand webservice onder de naam MTV Overdrive.
Website: www.tmf.nl