Next Page: ijzersterke nieuwe single: "Words"

29-09-2007 @ 09:48

Next Page is een Brabantse band en bestaat sinds 2002. De band bestaat uit vijf muzikanten, waarvan er vier al eerder samenspeelden in de band "Squire". Next Page speelt eigen werk, waarbij meerstemmige zangpartijen kenmerkend zijn. De groep bestaat uit:
John Ramakers van Praag (basgitaar/zang) - Chris Smulders (gitaar/zang) - Gijs Kannekens (electr. Gitaar /zang) - Ruben van Boven (drums/percussie) - Michel Merkx (keyboards/zang)
Na het opnemen van 5 nummers in de Wisseloord studio's in 2002 wordt het eerste album voorbereid. Erwin Musper (o.a. bekend als producer van The Scorpions, Van Halen, Anouk, Blöf) is geïnteresseerd om een aantal songs opnieuw op te nemen en te produceren.
In de zomer van 2002 wordt een platencontract ondertekend met NWR (New Wisseloord Recordings) en er worden in Wisseloord twee nummers (Up to New York en New Beginning) opgenomen met Erwin Musper en wordt de naam van de groep veranderd in NEXT PAGE.
Najaar 2002 wordt "Up to New York" uitgebracht als single en bereikt tegen de jaarwisseling de 54e plaats in de Mega Top 100. In de eigen studio wordt aan de overige nummers en het aanstaande album "Page One" gewerkt dat uiteindelijk in december 2003 verschijnt.
2004 en 2005 staan vooral in het teken van veel optreden, met tussendoor werken aan nieuw materiaal. Thijs van Leer speelt voor het tweede album mee op de titelsong "Out on the Streets". Dit album wordt op 5 juni 2005 gereleased, waarna de CD op een 39e plaats in de Album Top 100 belandt. Er is geen single succes maar mede dankzij de vele optredens een voldoende goede basis om verder te bouwen.
Eind 2006 wordt producer John Sonneveld (Anouk, Golden Earring, Di-rect) aangetrokken om twee nummers van het derde album te produceren. John zoekt uit een aantal nummers van Next Page zelf 2 favorieten uit die hitpotentie hebben om er mee aan de slag te gaan en
legt de laatste hand aan de singles "Words" en "The Unknown" terwijl de band verder aan de overige nummers van het nieuwe album werkt. "Words" is nu als eerste single uitgebracht. Het nieuwe (derde) album staat voor eind 2007 gepland.
www.nextpage.nl