NIEUWE KINDEREN VOOR KINDEREN-CD: 'De Gamer'

14-09-2007 @ 10:06

Op vrijdag 19 oktober verschijnt de nieuwste – en inmiddels 28ste! – Kinderen voor Kinderen-cd, ‘De Gamer’.
Op De Gamer’ staan twaalf nieuwe nummers, een medley en de soundmixversies van alle liedjes, zodat wie dat wil thuis, in de auto of op een feestje zelf mee kan zingen. De thema’s en ook de muziekgenres van de liedjes lopen zeer uiteen. De veelzijdige muziek gaat van rap en hiphop, via techno, pop en rock & roll naar prachtige verstilde luisterliedjes. De teksten zijn gebaseerd op onderwerpen die nu leven, waardoor iedereen zich wel ergens in kan herkennen.

Luister naar: STOP - stop met graaien, zo gaan we naar de haaien/over 20 jaar wil ik nog bomen zien, zwemmen met dolfijnen en zonnen in de zon; DOLFIJN - ik wil zo graag aan je rug hangen als je door het water spuit; TOVENAAR - tover ons weg naar een verre plek, alleen jij en ik; DE MEESTER - ik vind je het einde, superknap dat je al die sommen snapt; VOOR JET - ze vertelde haar verhalen 20 keer achter elkaar, ze werd gewoon een beetje raar/en als je al wat ouder bent, heet dat niet in de war meer, maar de….; 1+1=2 - alles wat je voor een ander doet, geloof me: dat is altijd goed; DE GAMER - ik ben gamer, het coolste kind dat er bestaat/maar deze gamer moet van zijn moeder meer op straat/laat me toch gamen, zij is het monster, zij snapt niet waar het over gaat; MEISJE IN HET MIDDEN – ik heb niet één, maar twee beste vriendinnen/nu zijn ze op dezelfde jongen, ze praten niet meer met elkaar; BAH – zure haring, paprika, bloedworst, mozzarella, oesters, knolraap, ansjovis/met zoiets in mijn buik kan ik echt niet naar school/ik wil patat met mayonaise of een pannenkoek met spek en stroop; DOE DE SHAKE – ik shake, ik ben bang, ik sta te trillen op mijn benen/nu sta ik hier met ’t leukste meisje van de klas; BORIS – je voelde je niet goed, dat wist ik toch allang/ik zag het aan je snoet, het maakte me zo bang/zoveel van iemand houden, dat kan ik echt nooit meer doen; ROCK & ROLL-STOEL – dit is m’n goed-gevoel-stoel, m’n ruige rock & roll-stoel/het is mijn dans en sjans.Yeah!

Aan DE GAMER hebben verschillende bekende tekstschrijvers en componisten meegewerkt, waaronder Claudia de Breij, Dolf Jansen, Peter Groot Kormelink, René Lenting, Nanda Roep, Jochem Fluitsma en Eric van Tijn (die ook wederom voor de productie tekenden). Het koor staat onder leiding van Babette Labeij.

Op zaterdag 10 november presenteert Isolde Hallensleben bij de VARA op Nederland 3 de tv-uitzending van het popconcert ‘De Gamer’ waarbij de liedjes van het nieuwe album worden gepresenteerd. De herhaling van deze uitzending vindt plaats op 17 november vlak voor de Sinterklaasintocht, ook op Nederland 3.

www.omroep.nl/vara/tv/kvk