GROOVE ARMADA EN ROISÍN MURPHY SAMEN NAAR AMSTERDAM

08-08-2007 @ 22:15

Op vrijdag 19 oktober, tijdens de openingsavond van het Amsterdam Dance Event, staan Groove Armada en Roisín Murphy voor een dubbelconcert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voormalige leadzangeres van Moloko zal als Very Special Guest de avond aftrappen, waarna het Londense dance duo Groove Armada het podium overneemt voor een live optreden. 
Hun gedeelde voorliefde voor jazz en funk bracht Tom Findlay en Andy Cato midden jaren ’90 bij elkaar; de heren besloten samen een club night te organiseren onder de naam 'Captain Sensual at the Helm of the Groove Armada'. Dit beviel zo goed dat ze besloten om hun eigen plaatjes te gaan maken. Groove Armada was geboren. Een aantal succesvolle albums als Northern Star en Vertigo volgden. Het duo brak in 2000 internationaal door met de single ‘I See You Baby’ die later werd geremixed door Fatboy Slim. Op 23 april 2007 verscheen het nieuwste album van Groove Armada: The Soundboy Rock album, waarvan het nummer Get Down als eerste single is uitgebracht. Op de tweede single werkt het duo samen met ex-Sugababe Mutya.
Roisín Murphy verwierf bekendheid als leadzangeres van de Engelse dance act Moloko, die in de jaren ’90 zeer succesvol was met hits als ‘Do You Like My Tight Sweater?’, ‘Sing It Back’ en ‘Pure Pleasure Seeker’. Moloko combineerde dance, funk en trip-hop in de lijn van Portishead en Massive Attack, maar met een heel eigen geluid.
Na haar eerste, door geluidsartiest Herbert geproduceerde soloalbum Ruby Blue, brengt Murphy op 15 oktober haar nieuwe solo album uit: Overpowered. De gelijknamige single is inmiddels overal te horen. Naast het concert in de Heineken Music Hall geeft Murphy ook een concert op vrijdag 23 november tijdens het STRP festival in Eindhoven.

GROOVE ARMADA & VERY SPECIAL GUEST ROISÍN MURPHY
Vrijdag 19 oktober 2007
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 34 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur