TWEEDE ALBUM VAN KT TUNSTALL BEGIN SEPTEMBER

07-08-2007 @ 21:28

Kate "KT" Tunstall (23-6-1975 Edinburgh) wordt geadopteerd op jonge leeftijd. Een paar jaar geleden heeft ze voor t eerst haar natuurlijke moeder ontmoet en die vertelt dat haar biologische vader een folk muzikant is uit Ierland. KT heeft haar vader nog niet ontmoet. Haar biologische moeder is half chinees. Ze studeert in Dundee, Connecticut en London. Haar hobby is muziekspelen en dat doet ze dan ook veel in lokale bandjes, maar haar focus ligt op het schrijven van liedjes, wat uiteindelijk resulteert in haar debuutalbum "Eye to the telescope" in 2004. Haar eerste optreden is bij Jools Holland voor de Engelse TV met het nummer "Black Horse and the cherry tree". Ze hoort 24 uur van te voren dat ze mag invallen voor NAS in de plaats in het programma. Dit solo optreden maakt bij het tv-kijkend publiek een dusdanig indruk dat haar album in korte tijd de Engelse albumlijst binnenschiet en zelfs op #3 belandt. Ze wordt in 2005 genomineerd voor de Britse Mercury Music Prize. Het succes van de singles "Black Horse", "Older side of the world", "Suddenly I see" zorgen ook voor een release in de US. Voor het nummer "Black Horse" wordt ze in de US genomineerd voor een Grammy Award, waar haar album de platina status bereikt. Inmiddels staat de verkooptteller van haar debuutalbum op ruim 3,5 miljoen exemplaren.
Haar optreden op 7 juli jl. tijdens Live Earth, heeft haar status als live artiest nog eens bevestigd. Het kleine Schotse meisje weet een groot publiek te bekoren. Ook tijdens live optredens.
Tussen alle optredens, promotionele activiteiten door heeft KT de afgelopen maanden hard gewerkt aan een opvolger voor "Eye to the telescope". Het tweede album is inmiddels afgerond en gaat op 3 september a.s. verschijnen. Het album is getiteld "Drastic Fantastic" en de singlevoorloper van dat album is "Hold On".
Het mag duidelijk zijn dat dit album één van de grote commerciele klappers van het najaar gaat worden. De single "Hold On" geeft daarvoor al de juiste signalen af, want dat wordt een hele grote hit.
website: http://www.kttunstall.com/
(emi music)