Zweedse successerie Wallander uit in DVD-box

15-06-2007 @ 15:49

Video Film Express brengt Zweedse successerie Wallander uit in DVD-box
De liefhebbers van de Zweedse successerie Wallander kunnen hun hart alvast ophalen met de DVD collectie box 1, die Video Film Express vanaf 26 juni uitbrengt. De uitgave bevat zes afleveringen van deze populaire politieserie.
Kurt Wallander kennen de meesten van de boeken van de Zweedse auteur Henning Mankel, op basis van wiens werk in Zweden en Duitsland al enige jaren een TV-serie wordt uitgezonden. In Nederland is de TV-serie nog niet verschenen. Het is bedoeling dat de KRO hiermee nog in 2007 van start gaat. Voordien zijn de eerste 6 afleveringen nu al op DVD beschikbaar, te weten Voor de vorst, De Dorpsgek, De Broers, De Overdosis, De Afrikaan en Mastermind.

Synopsis—Kurt Wallander, de melancholische en cynische inspecteur, heeft net als zijn geestelijke vader, Henning Mankell, een voorliefde voor Italiaanse opera’s. Hij vertrouwt op zijn instinct en ervaring maar gebruikt soms onconventionele en illegale middelen om zaken op te lossen. Zijn dochter Linda, die net afgestudeerd is aan de politieschool, komt het politiecorps in Ystad vervoegen. Dit is niet altijd naar de zin van Kurt maar het geeft een extra dimensie en spanning aan de der-dochterrelatie.
Alle episodes zijn stuk voor stuk originele verhalen geschreven door de bestsellerauteur Henning Mankell en bewerkt door gekende Zweedse scenarioschrijvers. ‘Voor de Vorst’ is de verfilming van het gelijknamige beroemde boek. ‘Mastermind’ kreeg de ‘Prix Spécial du Jury’ en de ‘Prix Policier’
(video film express)