Nieuwe albums van The Prodigy en Frank Black op komst via V2

25-05-2007 @ 15:21

V2 Benelux sluit overeenkomst met Cooking Vinyl
Muziekmaatschappij V2 Benelux heeft onlangs een overeenkomst gesloten met het vermaarde muzieklabel Cooking Vinyl. Cooking Vinyl, opgericht in 1986, zette zich met de eerste release meteen op de kaart: het album ‘The Campfire Tapes’ van Michelle Shocked, opgenomen met een walkman op een tape van één dollar, werd wereldwijd een groot succes. Een ander hoogtepunt was ‘The Trinity Sessions’ van The Cowboy Junkies. Het album is onlangs opnieuw opgenomen in de kerk waar ook de originele opnamesessies plaatshadden en zal later dit jaar als CD/DVD worden uitgebracht.
Eeder zijn via Cooking Vinyl nieuwe albums van Maria McKee,The Cowboy Junkies, Hayseed Dixie en Grant Lee Philips verschenen en voor september staat een gloednieuw album van Frank Black (Black Francis/Bluefinger) op release. Een album om zeker naar uit te kijken is de nieuwe van The Prodigy. De band opereert weer in originele bezetting en legt momenteel de laatste aan het album dat in februari 2008 moet uitkomen.
V2 Benelux is de thuisbasis van o.a. Ellen Ten Damme,The Scene, Frank Boeijen en Van Dik Hout en in de Benelux verantwoordelijk voor een groot aantal labels waaronder V2 Music, Beggars Banquet Group, Excelsior, Edel, City Slang, Bella Union, Wichita, SimplyRed.com, Memphis Industries en Brownswood Recordings.