Girl power bij het Nationaal Pop Instituut

08-05-2007 @ 15:43

Vanaf 7 mei (2007) is Stacey Rookhuizen werkzaam bij het Nationaal Pop Instituut. Ze is gaan zitten op de stoel die Jasper van den Dobbelsteen per 1 mei verliet. Samen met Sarah Mable staat Stacey garant voor de organisatie van de afdeling Talentdesk. Hier vallen binnenlandse projecten onder zoals onder andere Special FX, het FRET Alive! Festival en het Unsigned project. Stacey: ‘Stacey & Talentdesk, het leek mij een logische en plezierige stap! Stacey Records zal zeker gecontinueerd worden, alleen op een iets lager pitje. Mooi dat ik door middel van deze baan datgene kan doen wat ik de afgelopen vijf jaar al met veel plezier deed, namelijk nieuw Nederlands talent ontdekken, ondersteunen en promoten’.
Twee weken terug sloot ook Femke Dekker zich al bij de club aan. Zij nam de functie van Willem van Zeeland over op de afdeling musicXport.nl, die Nederlandse artiesten helpt zich te profileren in het buitenland. Net als Stacey is Femke al een aantal jaar actief in de Nederlandse club- en muziekscene als organisator van en dj op clubnights als Last Night on Earth en Huiskamerhits. Femke: ‘Er is zo veel talent in Nederland. Talent dat met behulp van musicXport.nl zeker kans maakt in het buitenland. Ik ben heel erg blij dat ik als musicXport.nl medewerker bands, artiesten en dj’s een duwtje in de juiste richting kan geven’.
Jasper van den Dobbelsteen is na acht jaar Popinstituut programmeur geworden van de Groene Engel in Oss. Willem van Zeeland is als zelfstandig ondernemer in de cultuursector verder gegaan.