Heavy rock debuut van Five O'Clock Shade

30-04-2007 @ 16:37

Five O’Clock Shade (ook wel afgekort tot FOCS) is reeds een zwaargewicht in het heavy rockcircuit. De band maakt heavy funkrock with a twist of metal in de stijl van Nickelback, Alter Bridge, Audioslave, Lost Prophets, Rage Against The Machine en Extreme. Heavy powerriffs worden afgewisseld met hitgevoelige refreinen en soulvolle, maar ruige zang.
De band werd opgericht in 2004 en bleek al snel een graag geziene act in binnen- en buitenland te zijn. Vanaf 2004 werden tientallen optredens verzorgd en alleen in 2006 waren dat er 30 stuks. Ook werden er bij verschillende bandcontests diverse prijzen gewonnen als ‘Beste Drummer’, ‘Beste Muzikant’, en ‘Beste Gitarist’. Als kroon op het harde werk van FOCS werd in april 2006 de finale bereikt van de landelijke Make More Music contest. Deze finale werd met grote overtuiging gewonnen en de band kreeg lovende kritieken.
Medesponsor van het evenement, E-Sound Studios en E-Sound Music te Weesp bood de band naar aanleiding van deze overwinning aan om het officiële debuutalbum van FOCS op te nemen en uit te brengen. De opnames begonnen in oktober 2006 en veel tijd werd besteed om het debuutalbum zo compleet, secuur en professioneel mogelijk op te nemen en te laten klinken. Toptechnici, waaronder Matthijs van der Spek en mastering engineer Rogier Voorvelt werden ingehuurd om het album zo optimaal mogelijk te maken. Ook werd toetsenist Otto Cooymans van The Scene bij het album betrokken om hammondorgel en andere keyboards in te spelen.
Begin april 2007 werden de mixage en mastering afgerond en na keihard werken is op 17 april 2007 het album “Morning of the Monkey” van FOCS in Nederland gereleased en gelanceerd. Het album is op 19 april 2007 officieel ten doop gehouden in de grote zaal van Simplon te Groningen.

Het 11 nummers tellende album bevat veel vlammende songs, met heel veel diversiteit van rock tot heavy metal en zelfs funk.
Naar aanleiding van de release werd de band onlangs geïnterviewd door het muziekblad MusicMaker en hopenlijk zullen vele andere landelijke muziekbladen volgen. Als klap op de vuurpijl werd tijdens de afgelopen “Make More Music” contest 2007, FOCS geïnterviewd door Radio Veronica en werd als primeur het eerste nummer van het album, 'Morning of the Monkey' gedraaid.
Rest nog de landelijke en de Hilversumse omroepen om FOCS een kans te geven te laten zien wat zij waard zijn om zodoende in Nederland en buiten de grenzen hun naam te vestigen.

www.fiveoclockshade.nl

www.myspace.com/fiveoclockshade