MUZIEK VAN DE TV-RECLAME week 26

24-06-2003 @ 16:02

De afgelopen weken is op deze site veel gevraagd en gezocht naar muziek die wordt gebruikt in tv-reclames.
Wekelijks wordt het overzicht op deze site bijgewerkt. Hieronder een alfabetisch overzicht

ABN AMRO:

De muziek die wordt gebruikt in de reclame van ABN-Amro met Ronald Koeman en junior is van Jaap Eggermont en speciaal gemaakt voor deze reclame. De muziek is dus niet verkrijgbaar.

ALFA BIER:

De muziek die in de tv-reclame van ALFA Bier wordt gebruikt is een cover van het nummer 'Shining Star" van Earth Wind & Fire.
Het origineel is verkrijgbaarbaar via sony music.

ALWAYS FLEXIBLE

De muziek die in de tv-reclame van ALWAYS FLEXIBLE wordt gebruikt is van Spandau Ballet 'Gold' (chrysalis emi

AQUARIUS

De nieuwe tv-campagne voor de frisdrank AQUARIUS (van Coca Cola) bevat muziek van The Tsjech Symphonic Orchestra o.l.v. Alexandre Rabari.
Het gaat om de titel "Tosca". Een release op CD is (nog) niet bekend.

AXE DEODORANT

De muziek die wordt gebruikt in de TV-reclame van AXE Deodorant 'Pulse' is van Oliver Cheatham ft. Room 5 'Make luv' (get down saturday night). Label onbekend.

BAR-LE-DUC

De muziek die wordt gebruikt bij de TV-reclame van Bronwater: BAR-LE-DUC is 'Die Moldau' van de componist Smetana. Deze uitvoering is er in verschillende uitvoeringen.

C&A

De muziek die wordt gebruikt bij de huidige C&A tv-reclame is van The Real Thing "You to me are everything" (hit uit 1976).

CACHAREL NOA PARFUM

De muziek die men gebruikt bij de reclame van Cacharel Noa parfum is van This Mortal Coil
'Song to the Siren' en komt van het album: It'll end in tears.

CALVE:

"Manish boy" van MUDDY WATERS (universal music) is de muziek die wordt gebruikt in de tv-commercial van Calvé.

CETA BEVER BEITSEN

De muziek die gebruikt wordt bij de tv-reclame van CETA BEVER Beitsen is van Rob de Nijs 'Ritme van de regen' (universal music). Het nummer stamt uit de zomer van 1963 en was de eerste grote hit van de toen 21-jarige Rob de Nijs.

COTE D'OR:

De muziek bij de reclame van Côte d'Or is het nummer 'Mamma' van Khadja Nin. Dit nummer staat onder meer op de verzamel-CD 'Alane 2'.

DELTA LLOYD

De opnieuw gebruikte tv-reclame van Delta Lloyd verzekeringen met de botsauto bevat muziek van Jonathan Richman/Modern lovers getiteld 'roadrunner' en is uitgebracht bij dureco/heartselling en komt van het album
"Original Modern Lovers".

DOUWE EGBERTS

De muziek die wordt gebruikt bij de TV-reclame van Douwe Egberts o.a. 'Koffie verkeerd' is van ALICIA KEYS 'A woman's worth' van de CD 'Songs in a minor' bmg

GORDELS OM

De muziek die wordt gebruikt voor de tv-reclame bij de campagne GORDELS OM is van KC & Sunshine Band 'That's the way I like it'. (hit uit 1975)

GROLSCH

De muziek die in de commercial wordt gebruikt voor de nieuwe GROLSCH is van BILLY PAUL 'Me and mrs. Jones' (sony music)

GROLSCH

De muziek die wordt gebruikt bij de nieuwe Grolsch 12-pack TV reclame is van Creedence Clearwater Revival met het nummer "Suzie Q" (zyx music)

HEINEKEN 'Solo zeiler'

De muziek is van DJ AFTC getiteld 'Erotik'. Platenmaatschappij en label zijn onbekend.

HERTOG JAN BIER:

Onder de titel 'De trotse brouwer' is er een nieuwe tv-reclame van HERTOG JAN bier. In deze commercial wordt de muziek gebruikt van Curtis Mayfield getiteld "I'm so proud". Dit nummer staat o.a. op de CD "The universal Master Collection" van Curtis Mayfield & The Impressions (universal music).

IERLAND

De muziek bij de TV-reclame van IERLAND Vakantiereizen is van Chicane 'Saltwater' (label onbekend) (1999)

KNORR ROTI

De muziek die wordt gebruikt bij de TV-reclame van KNORR, ROTI is "Heb je even voor mij" van Frans Bauer, afkomstig van zijn laatste CD "Dicht bij jou". sony music

MILKA:

De tv-campagne van MILKA chocolade bevat een cover van het nummer 'The Banana Boat Song/Day-O' ooit een hit van Harry Belafonte.

OLA CORNETTO SOFT

De muziek die wordt gebruikt in de tv-reclame van OLA 'Cornetto Soft' is van Safri Duo "Played-a-live (The bongo song)" (jaar 2001). universal music

OPEL AGILA NJOY

Opel Nederland BV met de Opel Agila Njoy.
De muziek die wordt gebruikt is van Marianne Faithfull, getiteld 'Love & Money' en komt van het album "Kissin'Time" virgin

OPEL '100 procent Flexibel'

De muziek die wordt gebruikt bij de nieuwe TV-reclame van OPEL '100% flexibel' is van de groep LAMB, met het nummer 'Gabriel' van de CD 'What sound'

ORANGE / DUTCHTONE

De muziek van Dutchtone/ORANGE getiteld "Opnieuw"
is van Macy Gray ft. Erykah Badu, de titel is 'Sweet Baby' en komt van het album 'The Id' uit 2002. sony music

PEARLE

De muziek die wordt gebruikt door PEARLE bij de reclame rond o.a. contactlezen is van DRS.P. getiteld 'Heen en weer'/'de Veerpont'. Het nummer is uit 1973 en werd door polydor universal uitgebracht.

SULTANA BISCUIT

De muziek die wordt gebruikt bij de TV reclame van SULTANA Biscuit (Karate Kid) is oorspronkelijk van Carl Douglas 'Kung Fu Fighting' (1974 op Pye-label)

SULTANA:

In de nieuwe reclame van Sultana wordt gebruik gemaakt van de muziek van Roxette met hun 1e Nederlandse hit uit 1989 "the look", afkomstig van het album "Look sharp". (emi music)

SULTANA FRUITACTIVE

De muziek die wordt gebruikt bij de TV-reclame van SULTANA-Fruitactive is van Michael Sembello, getiteld 'She's a maniac' (uit de film 'Flashdance') uit 1983. universal

VODAFONE

De muziek die wordt gebruikt bij de TV-reclame van VODAFONE is "Can you dig it?" van Mock Turtles.

WIEKSE WITTE BIER

'Waar komen ze toch vandaan'.
De muziek is van Burt Bacharach & Hall David en heet 'The look of love' en komt van het album 'The Best of Burt Bacharach' en wordt gezongen door Dusty Springfield (rhino rec.)

WERELD NATUUR FONDS

De muziek die wordt gebruikt in de tv-reclame van het Wereld Natuurfonds voor de actie 'Spaar het hout' is een re-make van 'Old and wise' ooit een hit van The Alan Parsons Project & Colin Blunstone bmg . De gebruikte uitvoering is een studio-remake.

ZON

In de ADSL-reclame van ZON wordt "No time 2 waste" gebruikt, het origineel was de eerste hit van T-Spoon uit 1994.