3e nr Mist:Period onderweg (speciaal voor Nederlandse spits-automobilist)

03-11-2006 @ 16:08

Escape Lane, het derde nummer van het louter digitaal verkrijgbare Mist-album Mist:Period is bijna af, verschijnt op vrijdag 10 november as. en is een voor Mist-begrippen nogal elektronische popsong. On-line gecomponeerd en geproduceerd (i.s.m. Studio Hilversum).
Net als veel andere Mist-nummers beoogt het liedje troost te bieden. In de derde periode (10 november t/m 10 december) richt de band haar pijlen in het bijzonder op hen die dagelijks in ellenlange Nederlandse files verkeren. Mist poogt de spits-automobilist met dit liedje een hart onder riem te steken.
Vanaf 10 november (14.00 uur) is de song gratis te downloaden via www.mist-music.com en onderstaande websites. Op diezelfde dag beleeft het liedje een primeur bij Cantina @ VPRO met presentator Jaap Boots. Mist-voorman Rick Treffers is in dit programma te gast en laat daar zijn favoriete muziek horen (als het een beetje meezit met het verkeer tenminste..).
Donderdag 9 november speelt Mist in het Patronaat (Dommelsch Zaal), als support van The Nits, met wie de op internationale schaal opererende Amsterdamse band al eerder optrad.
Escape Lane is daar ter plekke gratis te downloaden (neem daartoe wel je USB-stick, mobiele telefoon of MP3-speler mee). De twee voorgaande Mist:Period-songs Healthy Man en het huidige gratis nummer Subliminal zijn daar dan te downloaden voor 99 cent per track.
Ook in Spanje, Duitsland, Frankrijk en Mexico is Mist:Period inmiddels volledig van start gegaan.
In december en januari vinden een aantal promotie-optredens plaats in Spanje.
 
www.mist-music.com
www.myspace.com/mistmusic
www.youmakemusic.com
www.playmeloud.com
www.sixmo.com
www.astrodiscos.com
www.liveintheliving.com